Toplanan inek sütü miktarında artış var
Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 864 bin 74 ton inek sütü toplandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Ağustos 2015 - Pazar 03:31
Güncelleme: 02 Ağustos 2015 03:31
Toplanan inek sütü miktarında artış var

Ticari süt işletmelerince Mayıs ayında 864 bin 74 ton inek sütü toplandı.
Toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,3 arttı.
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 118 bin 973 ton olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,1 artış gösterdi.
İnek peyniri üretimi 59 bin 258 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre % 10,3 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 755 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,5 azalış gösterdi.
Yoğurt üretimi 101 bin 320 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre % 6,2 artış gösterdi. Ayran üretimi ise 58 bin 719 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre % 8,4 arttı.
Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama % 3,4, protein oranı ise ortalama % 3,2 olarak tespit edildi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki aya göre % 0,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 4,7 arttı.

  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak