Tarih: 29.05.2014 00:00

Toplumsal itibar için aile yaşamı

Facebook Twitter Linked-in

Yaşam Memnuniyeti Araştır ması'nın 2013 yılı sonuçlarına göre, toplumda itibarlı olmayı sağlayan nedenler arasında düzgün aile yaşamını birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı % 45,6 iken ahlaklı yaşamı birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı % 27,9 oldu. Toplumda itibarlı olmayı sağlayan nedenler arasında parayı birinci derecede önemli olarak belirtenlerin oranı ise % 9,5 oldu.
Gençlerin yarısı çevresindeki aile yaşam biçimine önem veriyor
Yetişkinlerin % 52,1'i çevresindeki insanların aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtirken bu oranın gençlerde % 50,1, yaşlılarda % 44 olduğu görüldü.
Çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtenlerin oranı illere göre incelendiğinde, bu oranın en yüksek olduğu il % 1,6 ile Bitlis oldu.
Bitlis ilini % 71,5 ile Hakkari, % 68,9 ile Tokat izledi. Çevresindeki kişilerin aile yaşam biçimlerinin kendileri için önemli olduğunu belirtenlerin oranının en düşük olduğu il ise % 13,3 ile Şırnak oldu. Şırnak ilini % 24,2 ile Balıkesir, % 26,8 ile Manisa izledi.
Haber Merkezi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —