“Trakonya” hastanelik etti
Emekli eğitimci, Bandırmalı Yüksel Ülkar, “Trakonya” balığından hastanelik oldu.
Erdek Haber
Yayın: 05 Mayıs 2024 - Pazar 16:42
Güncelleme: 05 Mayıs 2024 16:42
“Trakonya” hastanelik etti

Emekli eğitimci, Bandırmalı Yüksel Ülkar, “Trakonya” balığından hastanelik oldu.

Ülkar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları yazdı:

“Erdek’te, kıyıya çok yakın oltamıza takıldı. Biraz şüphelendim ama çok da umursamadım. Oltadan çıkartırken dikeni elime battı. Korkunç bir acı ve sızı hissettim. Bilenler hemen hastaneye gitmemi istedi. İyi ki gitmişim. Verilmiş sadakam varmış.”

MUSTAFA SARI’DAN BİLGİ

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, şunları söyledi:

“Trakonya, Marmara Denizi’nde de yaşayan bir dip balığıdır. Denizin dibinde yaşarken, sadece gözleri görülür. Öldürücü değildir ama kuvvetli bir zehri vardır. Özellikle dikeni batınca zehirler. Dikeni battığında hemen hastaneye başvurmak gerekir.”

TRAKONYA NEDİR?

Trakonya, bentik bölgelerde(çökey yüzeyi ve bazı yüzey altı katmanlar dahil olmak üzere okyanus, göl veya akarsu gibi bir su kütlesinin en dibindeki ekolojik bölge) yaşayan zehirli bir dip balığı olarak biliniyor.

Norveç’ten Fas’a, Akdeniz’e, Ege’ye ve Karadeniz’e kadar uzanan, doğu Atlantik kıyı şeridi boyunca yaygın olarak dağılmaktadır. Balıklar, diğer sulara göç etmeden önce Birleşik Krallık’taki Leicester’den geliyor. Trachinus Draco’nun sığ sulardan 150 metreye kadar değişen derinliklerde, çoğunlukla çamurlu ve kumlu zeminlerde yaşayan bir balıktır.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: “Trakonya” hastanelik
  • Cumartesi 21.2 ° / 13.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.5 ° / 13.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 25.9 ° / 14.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Bir annenin yüreğinden, hayata nefes olan bağış

2

BANSİAD Ekim Ayı Olağan Toplantısı Kyzikos Antik Kenti’nde Gerçekleşti

3

Balıkesir’de can dostlar Büyükşehir eliyle güvende

4

Detay’dan görkemli başlangıç

5

Bandırma Belediyesi'nin bütçesi belirlendi

6

Erdek’te Lodos Etkili Oldu: Deniz Seviyesi Yükseldi, Tekneler Güvenli Bölgelere Çekildi

7

Kayapalı-Balıkçı Şehit Mehmet Günenç’i konuştu