Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

“Tüfekçi Feridun”a 100 yıl ödülü

“Tüfekçi Feridun”a 100 yıl ödülü

Bandırma Madeni İşler Odası, Bandırma’da 100 yılın üzerinde bir geçmişi bulunan esnafı ödüllendirdi.

Bandırma Madeni İşler Odası, Bandırma’da 100 yılın üzerinde bir geçmişi bulunan esnafı ödüllendirdi.
Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının kutlandığı 17 Eylül günü, Atatürk Caddesi üzerindeki “Tüfekçi Şahap” işyerine gelen Bandırma Madeni İşler Odası Başkanı Karani Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri, 100 yıllık geçmişi bulunan bu dükkanı 1958 yılında devralarak bugünlere getiren Feridun Acar’ı kutlayarak, plâket verdiler.
Burada konuşan Oda Başkanı Karani Dinçer, “Bu kuruluşun tarihi 100 yılı aştı. Biz de Bandırma’nın kurtuluşunun 100’üncü yılında bu işyerini kutlamak istedik. Bu işyerini, 1958 yılında ustasından devralan Feridun ustamız, müşterilerinin memnuniyetini kazanarak, hem ustalığını ‘Ahi Evran’ kurallarına uygun şekilde yerine getirmiştir. Biz de ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla ve işyerini bugünlere getirdiği için kendisini kutluyor, bundan sonraki yaşamında sağlıklı ve mutlu günler diliyorum” dedi.
Feridun Acar da, Bandırma Madeni İşler Odası’nın kendisini hatırlamasından mutluluk duyduğunu belirtip, teşekkür ederek, 100 yılı aşan bir tarihi bulunan işyerini dördüncü kuşak olarak yaşatmayı sürdürdüklerini ifade etti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: “Tüfekçi Feridun” ödülü
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli