TÜİK, toplanan süt miktarını açıkladı
TÜİK tarafından yapılan açıklamada, ticari süt işletmelerince 725 bin 868 ton inek sütü toplandığı duyuruldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Aralık 2022 - Salı 21:47
Güncelleme: 27 Aralık 2022 21:47
TÜİK, toplanan süt miktarını açıkladı

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, ticari süt işletmelerince 725 bin 868 ton inek sütü toplandığı duyuruldu.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 9,6, Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre % 3,3 azaldı.
Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tereyağı üretimi % 27,1, içme sütü üretimi % 24,1, ayran üretimi % 13,3, inek peyniri üretimi % 5,4, yoğurt üretimi % 3,9 azaldı. Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi % 19,1, ayran üretimi % 8,1, yoğurt üretimi % 3,2 artarken, inek peyniri üretimi % 5,1 ve içme sütü üretimi % 3,3 azaldı. 
Bir önceki ay 751 bin 279 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında % 3,4 azalarak 725 bin 868 ton oldu. 
Haber Merkezi
 

Anahtar Kelimeler: toplanan miktarını açıkladı
  • Cumartesi 24.2 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.9 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Mirza’dan muhtarlara kahvaltı

2

Kyzikos Antik Kenti’ne ortak ziyaret

3

Balıkesir Odaları ve Borsaları İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

4

Ziraat Odası Başkanı Saçıl’dan zeytinde fiyat çağrısı

5

Küçük Yaşta Büyük Duyarlılık: 6 Yaşındaki Muhammed Emir’den Filistin’e Anlamlı Bağış

6

1.Balıkesir Kitap Fuarı coşkuyla açıldı

7

Meriç Başaran’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü”