Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TÜİK´i rakamları manipüle etmekle eleştirdi

TÜİK´i rakamları manipüle etmekle eleştirdi

Aytekin, TÜİK´i işsizlik rakamlarını masa başında düşürmekle itham etti.

Aytekin, TÜİK´i işsizlik rakamlarını masa başında düşürmekle itham etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Türkiye İstatistik Kurumu´nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik rakamlarını kabul edilemez olarak niteledi.
CHP Milletvekili Aytekin, yaptığı yazılı açıklamayla, TÜİK´in açıkladığı işsizlik rakamlarını eleştirip, iktidarın kontrolüne giren TÜİK´in kamuoyunda itibarının kalmadığını kaydetti.
Aytekin, açıklamasında şunları kaydetti: ?Türkiye´de halk adına araştırma yapmak ve siyasal iktidara strateji uygulamak için yol haritası çıkarmakla görevli olan TÜİK, son yıllarda iktidarın resmi analiz manipülasyon merkezi haline gelmiştir. Resmi sitesinde, ?istatistik; geçmişi anlamanın bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır.? ifadelerine yer veren TÜİK´in bu verilerle ne geçmişi anlaması ne bugünü yönetmesi ne de geleceği planlaması mümkün değildir. Geçtiğimiz günlerde açıklanan işsizlik rakamlarına göre, TÜİK Türkiye tarihinde bir ilke imza atmıştır. Verilere göre aynı anda hem işsizlik azalmıştır, hem de istihdam azalmıştır. İşin doğrusu şu: TÜİK´te bir masanın etrafına oturuyorlar. Yukarıdan bir yerden telefon geliyor, işsizlik bu kadar olarak açıklansın diyorlar. TÜİK´tekiler de emredersiniz deyip basın bültenini yazıyorlar. Birkaç rakam koyarak da açıklamaya ciddiyet süsü veriyorlar. Halbuki ülkedeki hiç kimsenin kuruma zerre güveni yok. İşsizlik masa başında ölçülmez. 2020 bütçe görüşmelerinde TÜİK´in enflasyon sepetindeki miktarları değiştirerek nasıl manipülasyon yaptığını meclis kürsüsünden anlatmıştık. TÜİK aynı yolda ilerlemeye devam ediyor.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli