Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tüm Öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü' kutlu olsun

Tüm Öğretmenlerimizin

24 Kasım Öğretmenler Günü programı belli oldu

Öğretmenler Günü bugün kutlanacak. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen olduğu 24 Kasım günü 1981 yılından bu yana ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.
24 Kasım Öğretmenler Günü tören ve kutlama programı belli oldu. 
Tören, 24 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başlayacak. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sercan Nayır tarafından yapılacak.  
İkinci program ise saat 11.00’de, Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu Toplantı Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. 
Kutlama mesajlarının okunmasının ardından aday öğretmenler adına ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapılacak. Protokol konuşmalarından sonra aday öğretmenler ‘Öğretmenlik Andı’ okuyacak. 
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edilecek. Program 24 Kasım oratoryosu ve Öğretmenler Marşı’nın okunmasından sonra sona erecek. 
Aynı günün gecesi saat 19.30’da ise Erdek Yat Otel’de gerçekleşecek programda okullarda görev yapan müzik öğretmenleri tarafından davetlilere ‘Öğretmenler Günü Konseri’ sunulacak. 
Haber: Tuncay Ertan 

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli