Tüm yük tek kişinin sırtında!
Hanelerin yaklaşık yarısında tek kişi çalışıyor
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Mayıs 2015 - Cuma 03:02
Güncelleme: 08 Mayıs 2015 03:02
Tüm yük tek kişinin sırtında!

Hanelerin yaklaşık yarısında tek kişi çalışıyor
Hanelerin % 44.1'ini tek kişinin çalıştığı haneler oluştururken, bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 42.9 oldu.
Dört kişilik hanelerde toplam harcama içindeki payı en yüksek gruplar; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar”, gıda ve alkolsüz içecekler” ile ulaştırma” olarak sıralanırken, sağlık” ile eğlence ve kültür”, toplam harcama içindeki payı en düşük gruplar oldu.
Hane halkı Bütçe Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre hanelerin % 44.1'ini tek kişinin çalıştığı haneler oluştururken, bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 42.9 oldu.
İki çalışan ferdin bulunduğu hanelerin toplam içindeki oranı % 28.1 iken, bu hanelerin toplam harcamadan aldığı pay % 33.1 olarak gerçekleşti. Üç ve daha fazla çalışan ferdin olduğu haneler toplam hanelerin % 10.4'ünü temsil ederken, bu hanelerin toplam harcamalar içindeki payı % 11.9 oldu.
4 kişilik hanelerde çalışan fert sayısı harcamaların dağılımına etki ediyor
Araştırma sonuçlarına göre, ülkemizde 2013 yılında ortalama hane halkı büyüklüğü 3.6 olarak tahmin edildi. Bu çerçevede dört kişilik hane halkı temelinde çalışan sayısına göre harcama türleri incelendiğinde; çalışan ferdin olmadığı hanelerin özellikle zorunlu harcamalar olarak nitelendirilen gıda ve konut harcamalarına daha çok pay ayırdığı görüldü.
Türkiye genelindeki harcamaların dağılımına paralel olarak, dört kişilik hanelerde de toplam harcama içindeki payı en yüksek gruplar; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar”, gıda ve alkolsüz içecekler” ile ulaştırma” olarak sıralanırken, sağlık” ile eğlence ve kültür”, toplam harcama içinde payı en düşük grupları oldu.

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı