Turan, 2020 yılından memnun
?Bereketli Eller? Kooperatifi Başkanı Bahar Turan: ?Mor soğanı ihraç etmeyi de hedefliyoruz?
Erdek Haber
Yayın: 21 Aralık 2020 - Pazartesi 21:14
Güncelleme: 21 Aralık 2020 21:14
Turan, 2020 yılından memnun

Erdek´te, 2014 yılında kurulan Bereketli Eller İşletme ve Üretim Kooperatifi Başkanı Bahar Turan, kooperatifleri açısından 2020 yılının verimli geçtiğini belirtti.
21 Aralık ?Dünya Kooperatifçilik Günü? dolayısıyla düşüncelerini açıklayan Turan, şunları söyledi:
?Kooperatifimiz, 2014 yılında, Ticaret Odamız başkanı Özlem Sarı´nın önderliğinde, 9 arkadaşımızla birlikte kuruldu. Kuruluş amacımız, Kapıdağ´daki el emeklerinin değerlendirilmesiydi. Kapıdağ´ın mor soğanına coğrafi işaret verilmesinin ardından öncelikle bu ürünün değer kazanmasına yöneldik. Özellikle Ballıpınar´da üretilen soğanın temmuz ve eylül ayları arasında, Metro ve Migros market zincirlerinde satılmasını ve soğanın değer kazanmasını sağladık. Şimdiki hedefimiz, mor soğanın dış ülkelere ihraç edilmesini sağlamaktır.?
Turan, mor soğanın yanı sıra Kapıdağ ürünlerinden kestane, Ballıpınar kirazı ve ıhlamurun da değer kazanmasını sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Turan 2020 yılından memnun
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
  • Pazar 18.5 ° / 11.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Akın, Milli Sporcuları ağırladı

2

Bandırma–Erdek yoluna güvenlik bariyerleri

3

Erdek Belediyesi’nde uyuşturucu semineri

4

Elektrikli bisikletten düşen kadın yaralandı

5

Başkan Akın, Erdek heyetinin taleplerini dinledi

6

Erdek’te Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Çift Aşamalı TYMM Eğitimi

7

Erdek Limanı’nda sürpriz konuk: Pelikan vatandaşların arasında