Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Türk Polisi 178 yaşında

Türk Polisi 178 yaşında

Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran: “Suç ve suçluyla mücadelemiz aynı kararlılıkla sürecek”

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıldönümü tüm ülke düzeyinde olduğu gibi Bandırma’da da tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

İlk tören, Bandırma Cumhuriyet alanında gerçekleşti.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un da katıldığı törende önce Atatürk anıtına Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran ve Polis Emeklileri Derneği Bandırma Şube Başkanı Kemal Anıltürk tarafından çelenk sunuldu.

Ardından, günün anlam ve önemini vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü Soner duran konuşmasını yaptı. 

Konuşmasına “Tanıdığımız tanımadığımız her bir canın acısıyla uyandığımız 6 Şubat 2023 Pazartesi sabahında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” diyerek başlayan Duran, şunları söyledi:

“Yağmurda, karda, bayramda yol kenarında bekleyen evlat, ‘Polis çağırın’ denildiğinde koşup giden baba, yardım isteyen kadının yanında olan anne, evden her çıktığında, ailesine açtığı her telefonda helallik alan eş, bugün 178 yaşında.

Türk Polis Teşkilatı, tarihi boyunca, milletimizin huzuru ve devletimizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olmuş, gücünü yasalardan, desteğini yüce milletimizden almıştır.

Görevini, temel hak ve özgürlüklere saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, hukukun üstünlüğünü ilke edinerek yerine getirmektedir.

Türk Polis Teşkilatı, kendisine verilen görevini, çağın getirdiği yenilikler başta olmak üzere her türlü bilgi ve teknolojiden yararlanarak profesyonelce sunmayı hedeflemiştir.

Suç ve suçluyla mücadelemizde cansiperane bir şekilde görev yapan Türk polisi, bundan sonra da aynı kararlılıkla görevine devam edecektir. Görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunanlara ve emekli olanlara aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yılını tebrik ediyorum.”

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Polisi yaşında
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli