Türkiye "Evet", Erdek "Hayır" Dedi
Tarihi bir önem taşıyan 16 Nisan halk oylaması tamamlandı.
Erdek Haber
Yayın: 17 Nisan 2017 - Pazartesi 00:42
Güncelleme: 17 Nisan 2017 00:42
Türkiye

Tarihi bir önem taşıyan 16 Nisan halk oylaması tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre ülke genelide %51.5 "Evet" oyu çıkarken ilçemiz Erdek´te ise % 68 "Hayır" oyu kullanıldı.

Erdek İlçe Seçim Kurulu´ndan alınan verilere göre ilçemizde 26.126 kayıtlı seçmenden 22.690´ı sandığa giderek oy kullanırken Anayasa değişikliğine karşı olan 15.196 kişi "Hayır" oyu, anayasa değişikliğine onay veren 7.139 kişi ise "Evet" oyu kullandı.  Kullanılan 355 oy ise geçersiz sayıldı.

 Sabahın erken saatlerinde okullara gelen sandık başkanları ve görevlileri yerlerini almalarının ardından sabah 08.00´de başlayan oy kullanılma işlemi 17.00´de sona erdi. Görevlilerden alınan bilgilere göre hiç bir olumsuzluğun yaşanmadan biten halk oylaması sonuçlarına Erdek´te itiraz edilmedi.  

Haber : Taygun Ertan

Anahtar Kelimeler: Türkiye Evet Erdek Hayır Dedi
  • Pazar 10.2 ° / 2.6 ° false
  • Pazartesi 14.1 ° / 3.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 1.2 ° false
1

ERDEKSPOR EVİNDE KAYIP

2

Balıkesir’de Narkotik Operasyonu: 2 Tutuklama

3

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi

4

ERDEK’TE 2905 ÖĞRENCİ ARA TATİLE GİRDİ

5

İsmail Tüfek’e Veda

6

Bandırma’da kayıp olarak aranan emekli öğretmen, sahilde ölü bulundu

7

Bandırma Eski SGK Hastanesinin Yıkımına Başlandı