Tarih: 05.07.2017 20:46

Türkiye, uyuşturucu ölümlerinde Avrupa birinciliğine yükseldi

Facebook Twitter Linked-in

Umut Vakfı, kullanma yaşı 11 yaşındaki çocuklara kadar inen uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekti.
Umut Vakfı görevlileri; Savaş ve terör kıskacındaki ülkemizin en önemli sorunlarından birinin de uyuşturucu olduğunu belirterek yetkililerden bu konuya acilen eğilmelerini önerdi.
Umut Vakfı´ndan gelen bu talep, hükümet çevresinden kabul görürken, tüm ülke genelinde emniyet güçleri bu konuyla ilgili topyekün mücadele başlattı.
TÜİK verilerinde, suç işleyen 118 bin 245 çocuğun 42 bin 557´sinin uyuşturucu madde kullandığına vurgu yapıldı.
BM Uyuşturucu ve Suç İle Mücadele Dairesi´nin (UNODC) verilerine göre de, sentetik uyuşturucu kullanımı sonucunda yaşanan ölümlerde Türkiye Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer aldı.
UNODC´nin son raporuna göre, dünya genelinde 250 milyona ulaşan uyuşturucu kullanıcısı sayısı Türkiye´de de son 3 yılda % 20 artarak 1.5 milyona dayandığı bildirildi.
Durum böyle ve her geçen gün de daha kötüye giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 21 Haziran günü bir toplantıda yaptığı ?Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur. Bu ülkenin gençlerini ne Kandil´deki ve Pensilvanya´daki terör baronlarına ne de uyuşturucu terörüne feda edemeyiz? açıklamasıyla Diyarbakır´dan Ankara´ya, Adana´dan İstanbul´a yurdun dört bir yanında emniyet güçleri talimatlar doğrultusunda uyuşturucuya savaş açılırken, zehir tacirlerine peş peşe darbe indirilerek tonlarca uyuşturucu ele geçirildi.
Umut Vakfı görevlileri yaptıkları açıklamayı şu sözlerle noktaladı: ?Umuyoruz ve diliyoruz ki; sokaklarda pervasızca, elini kolunu sallayarak uyuşturucu satan sokak satıcılarına göz açtırılmaz, çocuklarımız zehir tacirlerinden kurtarılır. Bir kez daha vurgulamalıyız ki; Uyuşturucuyla mücadele de en büyük görev devlete aittir ve duyarlı devlet adamlarımızın bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeleri başarıyı sağlayacaktır.? Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —