Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye’nin ilk “şeytan”ı Av. Yüksel Güvenen

Türkiye’nin ilk “şeytan”ı Av. Yüksel Güvenen

Erdek Gençlikspor’un eski futbolcularından Av. Yüksel Güvenen, Erdekspor’un kuruluşunun 50. yılını kutladı.

Erdek Gençlikspor’un eski futbolcularından Av. Yüksel Güvenen, Erdekspor’un kuruluşunun 50. yılını kutladı.

Bir amatör spor kulübünün 50 yıl yaşamasının önemine dikkati çeken Güvenen, futbolculuk yaşamının bazı anılarını da anlattı.

1958 yılında, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde okurken okul futbol takımının kaptanlığını yaptığını belirten Güvenen, şunları söyledi:

“Sol açık mevkiinde forma giyiyordum. O yıllarda Şehit Mehmet Günenç Lisesi ile Bandırma Erkek Sanat Enstitüsü futbol takımları arasında büyük bir rekabet vardı ve maçlar çok gergin ortamda oynanırdı. Okulumuzun beden eğitimi öğretmeni Mehmet Akbaş(Koç Mehmet), Sanat Okulu’nun beden eğitimi öğretmeni ise Kemal Yücel’di.(Falso Kemal) Daha sonraki yıllarda Erdek Gençlikspor takımının formasını giydim. O yıllarda Erdek Gençlikspor ile yine bir Erdek takımı olan Zeytinspor arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırdı. Altay’da futbol oynadıktan sonra Erdek’e gelen ve kendisine, Erdek Cumhuriyet alanındaki dükkânında doğal meyve suyu sattığı için ‘Vitamin Hüseyin’ denilen Hüseyin Kun’un kurduğu Zeytinspor ile maçlarımız çok gergin bir ortamda geçerdi. Ama Hüseyin Kun, gerçekten iyi bir futbolcuydu ve Erdek’in futboluna önemli katkılar sağladı.”

İLK ŞEYTAN BENİM!

Halen 85 yaşında bulunup, “Şeytan Yüksel” olarak anılan Erdek’in yerlisi Av. Yüksel Güvenen, bu lakabın kendisine futbolculuk yıllarında takıldığına işaret ederek şunları aktardı:

“Futbolculuk yıllarındaki başarım dolayısıyla bana ‘şeytan’ lakabı takıldı. Türkiye’de, bu lakap takılan ilk futbolcu benim. Daha sonraki yıllarda Fenerbahçe formasını giyen Rıdvan Dilmen’e de ‘şeytan” denilmeye başlandı. Üçüncü ‘şeytan” lakaplı oyuncu ise bölgemizdeki Mehmet arkadaşımız oldu.”

ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı