Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tüzük değişikliği için seçimli genel kurul

Tüzük değişikliği için seçimli genel kurul

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurul Toplantısı 29 Ocak 2023 Pazar günü yapılacak.

Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Genel Kurul Toplantısı 29 Ocak 2023 Pazar günü yapılacak. 
Bandırma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, Olağan Genel Kurulu toplamak için süre olmasına rağmen tüzük değişikliği nedeniyle böyle bir karar alındığını söyledi. 
TBMM’de 1163 Sayılı Kanun’la ilgili olarak yapılan değişiklikler nedeniyle kendilerinin de tüzükte değişikliklerin yapılması gerektiğine değinen Güler, “Değişen 8 madde ile ilgili olarak bizde tüzük değişikliği yapmak zorunda kaldık. Olağan Genel Kurulu 17 ay önce yapmamıza karşın bu tüzük değişiklikleri için Genel Kurul’a gitme zorunluluğu oluştu. Bizde bu Genel Kurul’a seçim maddesi ilave ederek 2 sene sonra tekrar bir Genel Kurul’a gitmeyelim diye düşündük. Ayrıca 3 yıl olan Genel Kurul süreleri de 4 yıla çıkarıldı. Yeni değişikliklere göre 2 sene de bir Mali Genel Kurul 4 sene de bir seçimli Genel Kurul yapılacak. Bu değişikliği de bu Olağan Genel Kurul’da tüzüğümüze ilave edeceğiz.” dedi. 
29 Ocak günü Şoförler Odası Düğün Salonunda yapılacak Genel Kurulda şartlara barındıran herkesin aday olabileceğinin altını çizen Bandırma Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Niyazi Güler “Bu bir demokratik yarıştır. Herkes aday olabilir. Aday olmak isteyen arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.
Haber: Nejdet Mancılık  
 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli