TZOB Başkanı Bayraktar Virüs tehdidi nedeniyle kalabalık şehirlerden kırsala göç başladı
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kalabalık şehirlerden kırsala göç başladığını açıkladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Haziran 2020 - Çarşamba 18:55
Güncelleme: 10 Haziran 2020 18:55
TZOB Başkanı Bayraktar Virüs tehdidi nedeniyle kalabalık şehirlerden kırsala göç başladı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kalabalık şehirlerden kırsala göç başladığını açıkladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, pandemi sürecinin yaşam tercihlerinde de değişikliklere neden olduğunu bildirerek, ?Kalabalık şehirlerden kırsala göç başladı. Vatandaşlarımız köy hayatını seçerek hem kazançlarını hem de huzurlarını artırmak istiyor. Şehrin karmaşasından uzak, toprağın işveren olduğu köylerde çiftçilik yapmak en cazip mesleklerden biri haline geldi? diye konuştu.
Kırsalda yaşama olan ilgi artarken, küçük aile işletmelerine pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, küçük aile işletmelerinin daha fazla desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.
Korona virüs salgınıyla birlikte doğal yaşamın önem kazandığını ifade eden Bayraktar, sağlık, ekonomik ve psikolojik gerekçelerle köy hayatına olan ilginin arttığını belirtti.
Bayraktar, ?Pandemi ile mücadele ederken insanlar, sağlıklarının yanı sıra ekonomik güvencelerini de kaybetme endişesi yaşadı. İnsanlar artık kalabalık şehirlerden uzaklaşarak daha sakin bir hayatı seçmek ve üretmek istiyorlar. Ekonomik kaygıların, iş kayıplarının etkisi göz önüne alındığında, kentten köye göç edenlerin sayısında bir artış bekliyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

2

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

3

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

4

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

5

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

6

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

7

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor