Tarih: 03.01.2012 00:00

Uçakla havadan ilaçlamaya devam…

Facebook Twitter Linked-in

Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği, birlik başkanı Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın başkanlığında toplandı.
Erdek`e bağlı, tüm köy muhtarlarının yer aldığı toplantıda, zeytin hastalık ve zararlıları ile mücadeleye 2012 yılında da havadan ilaçlamayla devam edilmesi karara bağlandı.
Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği`nin 2011 yılının son toplantısı Cumu günü düzenlendi. Erdek Öğretmenevi konferans Salonundaki toplantıya Güney Marmara Zeytin Hastalık ve zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı aynı zamanda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız başkanlık yaptı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın da katıldığı toplantıda, Ocaklar Belediye Başkanı aynı zamanda S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay, CHP Erdek İl Genel meclis Üyesi Ali Çetin, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez`de hazır bulundu.
İlaçlama bedeli kesintisi 2011`de olduğu gibi yine %o 5
Birlik Başkanı ve Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, zeytin hastalık ve zararlıları ile 2012 yılında da havadan uçakla ilaçlama yapılmasına karar verilmesi için 2011`in sonunda toplantı yapma kararı aldıklarını anlattı.
Zeytin ürününe yıllardır havadan uçakla yapılan ilaçlamanın 2012`de de yapılmasının zeytin ürünü için hayati derecede önemli olduğunu söyleyen Kaygısız`ın görüşüne tüm muhtarlar katılıp, zeytin ürününün verimi için uçakla havadan yapılan ilaçlamaya 2012 yılında aynen devam edilmesi, kesinti oranın ise üreticilerin Marmarabirlik`ten alacağı olan zeytin bedellerinden 2011`de uygulanan %o 5 kesinti oranının, 2012 yılında da %o 5 oranında tahsil edilmesi kabul edildi.
Zeytine havadan uçakla yapılan ilaçlamanın kabul edilmesi ile kesinti bedeli oranının %o 5 oranında uygulanmasının oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra, İlçe Kaymakamı İsmail Kaygısız, Balıkesir Valiliği`nin 2012 yılında köylerde su sayacı bulunmayan ev ve işyerinin kalmaması yönünde karar alındığını muhtarlarla paylaştı.
Köy muhtarlarına, köylerindeki ev ve işyeri sayılarını tespit etmelerini isteyen Kaygısız, tüm muhtarlardan gelecek su sayacı sayısına göre, ihtiyacımız olan elektronik su sayaçlarının maliyeti daha az olması için ihale suretiyle toptan satın alınacağını, 2012`nin sonunda köylerde elektroniksiz su sayacı olmayan ev ve işyeri kalmayacağını vurguladı.
Belediye Başkanı Aysan,
muhtarlara teşekkür etti

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`dan sonra söz alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Eylül ayında By-Pass operasyonu geçirdiğini ve bu nedenle yaklaşık 2 ay gibi uzun bir süre Erdek`ten uzak kaldığını muhtarlara hatırlattı. Geçirdiği operasyonun ardından kendisine telefonla ulaşıp, geçmiş olsun dileği ileten tüm muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Aysan, 15 Kasım`dan bu yana başladığı görevinin başında eskisinden daha sağlıklı ve zinde olduğunu işaret etti.
Doğanlar Muhtarı Golagan:
Köylere su sayacı doğru bir karar

İlçemiz Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan, Erdek`te düzenlenen Güney Marmara Zeytin ve Hastalıkları ile Mücadele Birliği`nin 2011`in son toplantısını gazetemize değerlendirdi.
900 bin zeytin ağacının ekili olduğu Kapıdağ Yarımadası`nda zeytin ürününe 2012 yılında da uçakla ilaçlama yapılması kararını desteklediğini, kesinti oranının 2011`de olduğu gibi 2012`de de %o 5 olmasını doğru bir karar olarak niteleyen Ramis Golagan, Balıkesir Valiliği tarafından, tüm köylerdeki ev ve işyerlerine elektronik su sayacı takılmasının zorunlu olunması yönünde aldığı kararı, köy muhtarı olarak sonuna kadar desteklediğini açıkladı.
Köylerdeki tüm ev ve işyerlerine su sayaç montajını büyük başarı şeklinde değerlendiren Golagan, su sayacı takılan konut ve işyerlerinden elde edilecek su geliri sayesinde köy bütçelerinin ekonomik anlamda canlanacağını kaydetti.
Köy muhtarlarının en büyük sıkıntısının, köyün elektrik fatura rakamlarının yüksekliği olduğunu ileri süren Golagan, "Ben Doğanlar Köyü muhtarı olarak kış aylarında her ay 700 bin lira, yaz aylarında ise her ay 1.500 TL elektrik faturası ödüyorum. Bu rakamlar dar bütçeli muhtarlıkları gerçekten zorluyor. Su sayaç uygulamasında başarılı olunursa, su gelirinden faydalanacak köy muhtarlıklarının bütçeleri çok rahatlar, hizmet akışımıza hareket gelir" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —