Üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşamayacak
Balıkesir’e gelecek üniversite öğrencilerinin en iyi şartlarda barınmalarını sağlamak amacıyla Balıkesir Valiliği’nce çalışma başlatıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Eylül 2021 - Cumartesi 18:26
Güncelleme: 25 Eylül 2021 18:26
Üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşamayacak

Balıkesir’e gelecek üniversite öğrencilerinin en iyi şartlarda barınmalarını sağlamak amacıyla Balıkesir Valiliği’nce çalışma başlatıldı. 
Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde öğrenim görecek öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu’na yerleştirildiği bilgisini veren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yurtlara yerleşemeyen öğrenciler ilk günlerde sorun yaşamamaları amacıyla Valilik koordinasyonuyla çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.  
Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde geçici konaklama konusunda yapılan çalışmalarla öğrencilerin ilk dönemde barınma sorunu yaşamayacağını belirten Şıldak, “İlimizdeki üniversiteleri kazanarak Balıkesir’e gelen bütün öğrencilerimizin Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarımıza yerleştirme işlemi yapılmıştır. Bu yurtlara yerleşemeyen sevgili gençlerimizin eğitim döneminin başlangıç aşamasında sorun yaşamamaları için Valiliğimizin koordinasyonu altında Devletimize ait bütün imkanlar kullanılarak Büyükşehir Belediyemiz ve üniversitelerimizle işbirliği içerisinde geçici konaklama konusunda gerekli destek sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim yılına sorunsuz şekilde başlayabilmeleri amacıyla ilgili kurumlarımızla birlikte titiz bir çalışma yürütülmektedir. Gençlerimize sağlık ve başarı dolu bir eğitim yılı diliyoruz.” diye konuştu. 
Haber Merkezi

  • Salı 24.4 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18 ° / 9.3 ° Güneşli
  • Perşembe 22.2 ° / 9.6 ° Güneşli
1

29 Ekim’de Açık Kalacak İşletmeler Ruhsat Alacak

2

Erdek’te Jandarmadan Kaçak Alkol Operasyonu

3

Keklik avına giden avcılara Paşalimanı Adası’nda protesto

4

Rektör Boz, ödül alan öğrencileri ağırladı

5

Bandırmaspor kendi evinde berabere kaldı

6

CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı: “Atatürk, hiçbir makam ve kişiyle kıyaslanamaz”

7

Erdek’te denizde ceset bulundu