Uysal, Burhaniyeyi jeotermal kenti yapacağım
Burhaniyenin Şahinler ve Ağacık Köylerini yüze yakın araç konvoyu eşliğinde ziyaret eden AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysalı köylüler büyük sevgi gösterisi ile karşıladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Mart 2014 - Pazar 12:00
Güncelleme: 02 Mart 2014 12:00
Uysal, Burhaniyeyi jeotermal kenti yapacağım
Burhaniye`nin Şahinler ve Ağacık Köylerini yüze yakın araç konvoyu eşliğinde ziyaret eden AK Parti Burhaniye Belediye Başkan adayı Necdet Uysal`ı köylüler büyük sevgi gösterisi ile karşıladı.
Ziyaret edilen köy halkı, sorunlarını başkan adayı Uysal`a anlatıp seçimden sonra çözüm istediler.
Şahinler ve Ağacık Köyleri ziyareti sonrası Pelitköy üzerinden ilçeye dönüldü.
Uysal`ın, köy ziyaretlerinde yaptığı konuşmasından önemli notlar:
Burhaniye`de yapılan tespitlere göre iki tane `Jeotermal Hattı` var. Jeotermale büyük önem veriyoruz ve en kısa sürede başarmak istiyoruz çünkü bu bölge jeotermal zengini bir bölge. Bölgede 800 metrede 60 derece jeotermal sıcak su var. Bölgede jeotermal yatırım yapılıp, Burhaniye ve köylerindeki işyerleri ile evler ısınacak ve meralarımızda modern seracılık yapılacak.
"Köy okul binaları sağlık evlerine dönüşecek"
Burhaniye`deki tüm köylerde atıl ve bakımsız durumda bulunan ilkokulların bakımları yapıldıktan sonra her köye bir `Sağlık Evi` ve `Köy Kadınları İçin Kurs Yeri` olarak düzenlenecek.
"Reşitköy Barajı gerçekleşecek"
Reşitköy Barajının planlaması son aşamaya gelinirken, 40 yıllık rüya gerçeğe dönüşecek. Artık baraj hayal değil ve dilerim yakında temellerini atmak ve hizmete açmak bize nasip olur. Zeytinleriniz sulanır ve bir asırlık sorun olan köylerin içme suyu sorununu biz çözeriz. Hedefimiz köylümüzü kalkındırmak ve sorunlarını çözmektir. Bakanımız söz verdi ve Reşitköy Barajının projesi revize edilmesi sonrası temeli atılacak. Dikiliden Assos`a kadar bölgenin sulama ve içme suyu sorunu çözülecek.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak