Balıkesir Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde yürütülen Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum adlı Uyuşturucuyla Mücadele Projesi’nin başlangıcından bu yana yapılan çalışmalar ve belirlenen yeni hedefler düzenlenen toplantıda tartışıldı.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlter Kuş, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdür Vekili İlyas Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, proje paydaşı kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Esin Çakmak’ın proje kapsamında yapılan çalışmaları aktardığı sunumu ile başladı. Sunumda projenin paydaş kurumlarının verdiği desteklerle ilgili bilgi veren Çakmak başvuru yaparak tedavi ve rehabilitasyon sürecine dahil olan kişilerin sosyalleşmelerine yönelik çeşitli faaliyetler yapıldığını aktardı. Çakmak’ın sunumunun ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin projeyi farklı kılan özelliklere değindi.
Vali Şıldak, ise toplantıda yaptığı konuşmada "Yaklaşık 1,5 yılı geride bıraktığımız projemizde başvuran kişileri ara vermeksizin bir takip altında tutuyoruz. Bu takibi kişiyi sıkmadan, onu rahatlatan bir esneklik içerisinde, bir o kadar da disiplinle yapıyoruz. Bu önemli uyum sürecini sağlayan, projenin farkını oluşturan asıl temel nokta istihdam sağlamasıdır. İstihdam boyutunda İŞKUR sağladığı destekle 48 kişinin kamu kurumlarında basit işlerde istihdam edilmesi gerçekleşti. İŞKUR aşamasından sonraki adımla artık topluma uyumlu hale geldiğini düşündüğümüz bu vatandaşlarımızı özel sektöre ait işyerlerinde kalıcı olarak işe yerleştirerek projenin mottosunda yer alan hayata tutundurma faaliyetimizi daha sağlam hale getirmeye çalışıyoruz.” dedi.
Projeye dahil olan kişilerin 6 aylık kamu kurumunda çalışmalarının kılık kıyafetleriyle, oturup kalkmalarıyla çevreleri ve arkadaş gruplarını etkilediğine dikkat çeken Vali Şıldak, “İşe yerleştirme konusunda özel sektördeki istihdam boyutunun mekanizmasını da oluşturuyoruz. Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgemiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle kuracağımız sistemle daha hızlı işe yerleştirmeler bekliyoruz. Şehir olarak bu projeyi üstlenmiş durumdayız. 16 ay gibi bir sürede 500’ün üzerinde insanın ‘ben uyuşturucu bağımlısıyım’ diye ortaya çıkıp devlet kurumlarına başvurması çok önemli bir realite. Ben onları cesaret ve özgüvenleri dolayısıyla takdir ediyorum.” diye konuştu.
Konuşmasına 40 yataklı bir AMATEM yapımının Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına alındığı müjdesiyle devam eden Şıldak, 100 yataklı bir akıl ve ruh hastalıkları hastanesinin de yapım programına girdiğini açıkladı.
Haber Merkezi