Uz ve Tan, WCF Avrupa Zirve Toplantısı’nda

Uz ve Tan, WCF Avrupa Zirve Toplantısı’nda

Dünya Odalar Federasyonu’nun(WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi İstanbul’da başladı.

Dünya Odalar Federasyonu’nun(WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi İstanbul’da başladı.

14-16 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek zirvenin açış konuşmalarını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu(WCF) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milletlerarası Ticaret Odası(ICC) Genel Sekreteri John W. H. Denton AO, Milletlerarası Ticaret Odası(ICC) Başkanı Philippe Varin ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptılar.

İstanbul’da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) ev sahipliğinde gerçekleşen WCF Genel Konsey Toplantısı ve Milletlerarası Ticaret Odası(ICC) Yönetim Kurulu Toplantısı’na 40’ın üzerinde ülkeden 700’e yakın iş insanı katılıyor.

ZİRVEDE NELER VAR

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula’nın da hazır bulunduğu, Dünya Odalar Federasyonu’nun Avrupa ve Asya Zirvesi’nde, tüm dünyada iş dünyasının temsilcisi Odalar, 24 Ekim’de Rio’da yapılacak B20 Zirvesi ve 11 Kasım’da Bakü’de başlayacak COP19 Zirvesi öncesinde iklim teknolojileri ve inovasyon ile iklim değişikliğinin finansının konuları tartışılıyor. Ayrıca Dünya Odalar Federasyonu bünyesinde faaliyete geçen “Kadın Ağı”nın ilk zirvesi gerçekleştiriliyor.

İstanbul’daki etkinlikte dikkat çeken panel başlıkları ise şöyle:

“Net sıfıra geçişi hızlandırma ve küresel işbirliğinin geliştirilmesi”, “Küresel ekonomik dönüşümü ve değişimi sürdürmede Odaların rolü”, “Sürdürülebilir kalkınma için teknoloji kullanımı ve döngüsel ekonomi”, “İklim finansmanının iyileştirilmesi ve tedarik zincirlerini karbonsuzlaştırma.”

Öte yandan zirvede, kadınların Odalardaki liderlik rollerinde karşılaştıkları zorluklar ve fırsatların inceleneceği “Oda temsilinde kadınlar” konulu “WCF Kadın Konsey Toplantısı” da yapılacak.

Zirve kapsamında Türkiye’nin tanıtımı için de sosyal etkinlik de gerçekleştirilecek.

ÖNDER BALIKÇI