Tarih: 05.12.2012 00:00

Uzmanlardan bölgemiz için deprem uyarısı geldi

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir, Gönen ve Erdek Yarımadası için deprem uyarısı geldi.
Muğla`ya bağlı Bozburun ve Yunanistan`ın Simi Adası`nda 24 Kasım 2012`de gece yarısı başlayan deprem fırtınası sürüyor. 
Kandilli Rasathanesi, 8 günde 2100 kadar deprem kaydetti. Art arda meydana gelen deprem fırtınasının bir yanardağ oluşturabileceği ve bunun da Türkiye`yi etkileyebileceğini söyleyen deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Jeofizik mühendisleri olarak 40 kişilik bir komisyonla, Bozburun-Simi deprem fırtınasını kaygıyla izliyoruz. Depremler, Türk karasularının dibindeki Simi`de yoğunlaşıyor. Bu deprem fırtınaları, deniz dibinde bir yanardağ oluşturabilir" diye konuştu. 
"Yanardağ tehlikesi"
Olası yanardağın; Datça, Hisarönü, Marmaris ve Bozburun gibi bölgeleri etkileyebileceğini söyleyen Ercan, "Bu bölge yakın jeofizik gözlem altına alınmalı. Depremle yanardağ patlamasına ilişkin kestirme çalışmaları yapılmalı" dedi.
"Tedbir alınmalı"
2013 yılının doğal `kıran` (afet) yılı olacağını söyleyen Ercan, öncelikle tedbir alınması gereken yerleri anlattı: "ABD`deki kasırgalar, çığ düşmeleri, depremlerle boşalan enerjideki artış ve şimdi de Simi`deki deprem fırtınası bunun bir göstergesi. Türkiye`de de gerginliğin taşma noktasına geldiği yerlerde 2013`te depremler oluşabilir. Bingöl, Adapazarı-Akyazı, Balıkesir, Yenice-Gönen, Midilli-Foça-Karaburun üçgeni, Hatay-Osmaniye arası, Amasya-Merzifon arası, Hakkâri, Mudanya-Erdek Yarımadası, İmralı gibi kesimler depreme duyarlı ve 2013 doğal depremlerinden etkilenebilir."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —