Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Vali Şıldak, fırtınanın vurduğu Ayvalık ve Altınova´da

Vali Şıldak, fırtınanın vurduğu Ayvalık ve Altınova´da

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, fırtınanın vurduğu Ayvalık ve Altınova´da incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, fırtınanın vurduğu Ayvalık ve Altınova´da incelemelerde bulundu. 

Vatandaşları dinleyen Vali Şıldak, yaraların sarılması amacıyla başlatılan çalışmaların hızla sonuçlandırılacağını bildirdi. 

Ayvalık ve Altınova´da Cuma sabahının ilk saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle parçalanarak batan gezi tekneleri enkazlarının kaldırılma çalışmaları sürerken, hasar tespiti de devam ediyor.  

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı ile AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran´ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Şıldak, fırtınanın etkilediği balıkçı ve gezi teknesi sahipleriyle bir araya gelerek taleplerini dinledi.  

Fırtına nedeniyle yaklaşık 100 teknenin hasar gördüğü bilgisine ulaşıldığını ifade eden Vali Şıldak, Ayvalık´ta balıkçı barınağı yapımı konusunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.  

Ayvalık ve Altınova´yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydeden Vali Şıldak ?Teknelerin onarımı, rıhtıma meydana gelen hasarın giderilmesi çalışmaları, Altınova´daki yürüyüş köprüsünün onarım çalışmaları, hasar tespit çalışmaları, sigorta şirketlerinin yürüteceği faaliyetleri  ve  afetten zarar gören vatandaşlarımıza yönelik yapacağımız rahatlatıcı, destekleyici mahiyetteki maddi yardım süreçleri yakından takip ediyor ve koordinasyonlarını sağlıyoruz.  İlçemizin çok önemli ihtiyacı olduğunu bildiğimiz ve bu konudaki süreci takip ettiğimiz balıkçı barınağı, iskele yapımı ve çekek yerinin kapasitesinin artırılması konularındaki çalışmaları milletvekillerimizin destekleriyle yakından izleyeceğiz." diyerek sözlerine ekledi. 



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı