Vali Şıldak´tan TKDK´ya ziyaret
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret programları kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü´nü ziyaret etti.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2020 - Cumartesi 17:27
Güncelleme: 05 Eylül 2020 17:27
Vali Şıldak´tan TKDK´ya ziyaret

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İlimiz kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret programları kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü´nü ziyaret etti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü ve birim amirleri tarafından karşılanan Vali Hasan Şıldak, ziyaretinde birimleri gezerek personel ile tanıştı.
Ardından birim amirlerinin katılımıyla toplantı yapan Vali Şıldak, TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü´den toplamda 50 personel ile yürütülen; faaliyette olan, ekonomiye can veren projeler, yapımı-inşaatı devam eden ve inceleme sürecinde olan çalışmalar ve yürütülecek olan proje bazlı hibe destekleri hakkında bilgi aldı.
İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü, Avrupa Birliği tarafından Türkiye´ye tahsis edilen Kırsal Kalkınma Fonlarının proje karşılığında hibe olarak dağıtımının yapıldığı Ipard-2 programını uygulamakla görevli bir kurum olarak, tarım politikalarına destek verip standartları yükseltmeye, çiftçinin gelirlerini arttırmaya yönelik çalıştıklarını belirtti.
Ortak tarım politikasıyla yürütülen projeler ve kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali Şıldak, ?TKDK; bilimsel, rasyonel, sonuç odaklı çalışan ve proje tabanlı işler üreten yeni nesil bir oluşum. Personelin büyük kısmının uzmanlardan olduğunu düşündüğümüzde birikimi olan, yöntemi olan, usulü bilen uzmanlarla çalışmak çok verimli ve doyurucudur. Alanında uzmanlaşmış personelle çalışmak çok önemlidir.? diye konuştu.
Proje üretilmesi bakımından, çalışmanın çok keyifli olacağını düşündüğünün altını çizen Vali Şıldak ?Kırsal ekonominin kılcal damarlarına enerji yüklemesi yapan projeler üretiyorsunuz. Keşke yatırımcılarımız çok daha talepkar olsa. Diğer bir taraftan, bu kurumlarımızda heyecan, yüksek çalışma motivasyonunun olması gerekir. Destek için başvuru beklemek yerine desteği buraya çekmeye çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.? dedi.
Bölgemizin tarım ve hayvancılıkta bir doygunluk halinde olduğunu dile getiren Vali Şıldak ?Gelir seviyesi yüksek bir bölgedeyiz. Farklı modeller uygulayarak, desteğe çekmeye çalışmanın yolunu bulmak, farklı reçeteler hazırlamak gerekir.? diye konuştu.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Vali Şıldak TKDK ziyaret
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım