Vali Yazıcı ?Öğretmen? eserinde imzası olmayan tek sanatkar
Balıkesir´de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Kasım 2018 - Pazartesi 05:53
Güncelleme: 26 Kasım 2018 05:53
Vali Yazıcı ?Öğretmen? eserinde imzası olmayan tek sanatkar

Balıkesir´de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen programla kutlandı.
24 kasım Cumartesi günü, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan Öğretmenler Günü kutlamaları, saat 10.00´da Salih Tozan Kültür Merkezi´nde düzenlenen programla devam etti.
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi´nin hazırlayıp sunduğu programa il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin yaptıkları fedakârlıkları, öğrencileri yetiştirmek için gösterdikleri gayretleri gördüklerini ve her zaman takdir ettiklerini açıkladı.
Öğretmenin üstlendiği görevi sadece tahta başında, sınıfın dört duvarıyla sınırlı olmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "Öğretmen, öğrencisini kendi evladı gibi görmeli, toplumunu ailesi, ülkesini ve devletini ailesi kadar gözetmelidir. Öğrenci, öğretmenini anne babası gibi sevmeli saymalı, toplumuna, ülkesine, devletine yararlı bir birey olabilmeyi şiar edinmelidir. Eğer, bunlar sağlanamıyorsa gerçek anlamda başarı söz konusu olamaz. Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli öğretmenlere emanet ederken, öğretmenin toplum içerisindeki önemini, büyüklüğünü ve yüceliğini vurguluyordu. Gelecek nesillerimizi yetiştiren ve yaptıkları özverili çalışmalar hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek olan öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, bu denli önemli ve hassas bir mesleği icra ettikleri için kendilerine saygı ve sevgilerimi sunarım." dedi.
Konuşmalar sonrasında adaylığı sona eren öğretmenler, Türk bayrağı açarak görev yemini etti.
Haber Merkezi

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

2

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

3

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

4

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

5

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

6

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı

7

Akın’dan Amatör balıkçılara müjde: