Vali Yazıcı, ?Sporda Yetenek 10´la Gelecek? projesini anlattı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu ile birlikte "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi kapsamında Okul Müdürleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri ile toplantı yaptı
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Kasım 2017 - Çarşamba 05:15
Güncelleme: 08 Kasım 2017 05:15
Vali Yazıcı, ?Sporda Yetenek 10´la Gelecek? projesini anlattı


Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak için BENGİ Projesi kapsamında düzenlenen "Sporda yetenek 10´la Gelecek" Projesi büyük ilgi gördü.
Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Lisesi konferans salonunda Karesi ve Altıeylül ilçelerinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek şunları söyledi: ?Bu tür projeler, yeteneği olup da maddi imkansızlıktan dolayı spor yapamayan çocuklarımız için güzel bir fırsat. Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. BENGİ Projesi kapsamında basketbol, voleybol, güreş, masa tenisi, judo vb. spor dallarında eğitim veriyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır." dedi.
Vali Ersin Yazıcı, "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesinden iyi sonuçlar aldıklarını ve kursların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Ümit ediyorum ki buradan ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı temsil edecek şampiyonlar çıkacak. Balıkesir´de atılan bu adım yakında meyvelerini vermeye başlayacak. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." diye konuştu.
"Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi hakkında görüşlerini dile getiren Vali Ersin Yazıcı," Bu projenin hedefi dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanmasıdır. Ülkemizin geleceği gençlerimize ve çocuklarımıza emanet. Çocuklarımızın nitelikli birer eleman olması, bir takım değerlerle donanımlı olması çok önemli. Buradaki her yönetici de bundan sorumlu. Hep beraber özellikle spor yapma imkanı bulamayan ailelerin çocuklarına düzenli olarak spor yaptıracağız." dedi.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı