Vali Yazıcı´dan Ahilik Haftası mesajı
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ahiliğin elini, kapını ve sofranı açık tutmanın kurallarını benimseyen bir kültür olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası´nı kutladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Eylül 2019 - Salı 00:44
Güncelleme: 17 Eylül 2019 00:44
Vali Yazıcı´dan Ahilik Haftası mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ahiliğin elini, kapını ve sofranı açık tutmanın kurallarını benimseyen bir kültür olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası´nı kutladı.
Vali Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Ahilik Teşkilatı´nın günümüzün esnaf birlikleri ve meslek odalarının da temelini oluşturduğunu işaret eden Vali Yazıcı, "Ahilik Teşkilatı millet olmamızı, devlet olmamızı temin ve tesis eden önemli değerlerimizdendir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli´nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir. Esnaf ve sanatkarlarımız ´elini, kapını ve sofranı açık tut´ öğretisini yaşam felsefesi kabul etmiş, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olanların her zaman yanında yer almıştır. Yıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar Ahilik ilkelerini yaşatma gayreti içerisindedirler. Bunun yanında yaptıkları sosyal çalışmalar ilimizin huzuru için gösterdikleri gayretle tüm halkımıza hizmetlerini sürdürmektedirler. 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlamakta olduğumuz 32. Ahilik Haftası nedeniyle Ahi Evran-ı Veli´yi rahmet ve minnetle yad ederken esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası´nı kutluyorum.? sözleriyle mesajını tamamladı.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 26.8 ° / 15.2 ° false
  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı