Vali Şıldak Ayvalık’ta devam eden çalışmaları inceledi

Vali Şıldak Ayvalık’ta devam eden çalışmaları inceledi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Cumartesi günü Ayvalık İlçesinde yoğun bir program gerçekleştirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Cumartesi günü Ayvalık İlçesinde yoğun bir program gerçekleştirdi. 
Vali Şıldak programı kapsamında, kuruluş süreci tamamlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Alanı, restore çalışmaları devam eden Altınova Kadı Camii ve Tarihi Altınova Hacı Bayram Veli Camii’nde incelemelerde bulundu.  
Programlarında Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın da kendisine eşlik eden Vali Şıldak daha sonra Binbir Gıda Tarım Ürünleri Ayvalık Tuz ve Karides Üretim İşletmesini ziyaret ederek deniz suyundan tuz üretimi ve deniz suyunda karides yetiştirilmesiyle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldı.  
İlçedeki kapsamlı programına devam eden Şıldak, eski Halk Eğitim Merkezi, eski Gazi İlkokulu ve eski Sakarya Ortaokulu binalarını inceleyerek bakım ve kullanımları konusunda neler yapılabileceğini değerlendirdi. 
Vali Şıldak, Ayvalık İlçesindeki temaslarında görevine yeni başlayan Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı Binbaşı Emrah Kadir Çakır’ı da ziyaret etti. Komutan Çakır Vali Şıldak’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Görevinde kendisine başarılar dileyen Vali Şıldak, daha sonra yapımı devam eden Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Binası hakkında bilgi aldı. Cunda Balıkçı Barınağı bölgesinde çevrenin dokusuna uygun olarak iki katlı bir yapı şeklinde inşa edilen binanın en geç 2022 Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.  
Vali Şıldak, gün boyunca Ayvalık’ta yaptığı çeşitli inceleme ve değerlendirmelerini yapımı planlanan Ayvalık Polis Merkezi ile Cunda Polis Asayiş Noktası Alanlarını inceleyerek tamamladı. Bu alanlarla ilgili yetkililerden bilgi alan Şıldak, yeni yapılacak her iki binanın ilçede emniyet hizmetlerinin daha modern ortamlarda sürdürülmesini sağlayacağını kaydetti.                         Haber Merkezi