Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Vali Şıldak: “Bayramınız Kemerli Olsun”

Vali Şıldak: “Bayramınız Kemerli Olsun”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanması beklenen ve önemli bir geçiş güzergahında...

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanması beklenen ve önemli bir geçiş güzergahında yer alan Değirmen Boğazı Yol Kontrol Noktasında sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu. 

Beraberinde Karesi Kaymakam Vekili Muammer Köken, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu'nun da bulunduğu Vali Hasan Şıldak durdurulan araçlarda bulunan vatandaşların bayramlarını kutladı. 

Cumartesi günüyle birlikte bayram trafiğinin yoğunlaşmaya başladığını ifade eden Vali Şıldak, "Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımız İlimizi yoğun olarak tatil yörelerine, sahil bandına geçiş noktası olarak kullanıyorlar. Şu anda Balıkesir merkez girişinde Değirmen Boğazı Yol Kontrol Noktasında trafikteki sürücülerimize ve yolcularımıza uyarılarda bulunduk. İçişleri Bakanlığı’nın bu bayram için belirlediği sloganımızı tekrarladık ve ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ dedik. Asayiş, güvenlik ve trafik tedbirlerimiz alanda uygulanmaya başlandı. Vatandaşlarımızdan tek ricamız trafikte dikkatli olmaları, hız sınırlarına uymaları, hatalı şerit değiştirme yapmamaları olacaktır. Vatandaşlarımızın emniyet kemerini muhakkak kullanmaları gerekiyor. Emniyet kemerinin sadece ön koltukta değil artık arka koltukta, yolcuların bulunduğu koltuklarda da takılması kural olarak zorunludur. Bebek yolcularımızın arkada bebek koltuğunda taşınması ve 12 yaşından küçük olan çocuklarımızın ön koltukta bulunmaması gerekiyor. Bütün bu kurallar insanların sağlığı ve can güvenliği için hayati derecede önemlidir. Balıkesir sınırları içerisinde trafik denetimlerimiz yoğunlaştırılmıştır. Karadan, havadan, her türlü imkan kullanılarak vatandaşımızın trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Tek beklentimiz vatandaşlarımızın kurallara uymalarıdır." diyerek sözlerine ekledi. 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı