Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Şıldak Edremit'te muhtarları dinledi

Vali Şıldak Edremit

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, gün boyu bir dizi toplantı gerçekleştirdiği Edremit İlçesi’nde akşam da muhtarlarla bir araya geldi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, gün boyu bir dizi toplantı gerçekleştirdiği Edremit İlçesi’nde akşam da muhtarlarla bir araya geldi. 
İl genelinde yaptığı ziyaretlerle ve toplantılarla vatandaşın elçisi muhtarları dinleyen Vali Şıldak, Edremit'te yapılan toplantıda ihtiyaç ve talepleri ilk ağızdan dinledi. 
Beraberinde Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız ile birlikte Edremitli muhtarların taleplerini dinleyen Şıldak, İlçede yürütülen çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendirdi.  
Vali Şıldak güvenlik, asayiş, kamu yatırımları, zeytin hırsızlığı, uyuşturucuyla mücadele gibi birçok konunun ele alındığı toplantıda, vatandaşın devletle arasında adeta köprü vazifesi gören muhtarların ilettikleri taleplere sonuç odaklı yaklaşılması bakımından toplantıların önemli olduğuna dikkat çekti. 
Her mahallenin farklı ihtiyaçları olduğunu ve devletin her soruna uygun şekilde çözüm ürettiğini ifade eden Şıldak, ilçede devam eden yatırımların yanı sıra yapılması planlanan yatımlarla ilgili müjdeler verdi. 
Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede her bir muhtarın mahallesiyle özdeşleşmiş olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.  
Zeytin hırsızlığı konusunda alınan tedbirlere de değinen Şıldak, "Zeytin hırsızlığı konusunda da yapılan düzenleme ve özellikle alım noktalarında aldığımız tedbirlerle halkımız, üreticimiz nefes aldı. Muhtarlarımıza bu konuya verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum.” dedi. 
Valiliğin iki yıldır uyguladığı Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesi hakkında da bilgi veren Vali Şıldak, “Şu ana kadar Balıkesir genelinde 790 vatandaşımız başvurarak beni kurtarın dedi. Proje ile bu kişileri tedavi ettiriyoruz. İş sahibi olmalarına kadar devam eden rehabilitasyon süreçlerini yakından takip ediyoruz. Her muhtarınızdan çevresinde bildiği, duyduğu, gördüğü, tanıdığı veya tanımadığı uyuşturucuya bulaşan kişilerin tedavi ettirilmesi noktasında bu projeye desteklerini bekliyoruz.” diye konuştu. 
Her türlü kötülüğün yaşanabileceği, izbe yerler olarak da adlandırılan metruk binalara yönelik çalışma ile Edremit İlçesinde 200’e yakın binanın yıkılmasını sağlayan Kaymakam Odabaş’ı tebrik eden Şıldak, Hükümet Konağı’nın en geç Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 
Kültür merkezi, spor salonu, polis merkezi, huzurevi, hastane gibi birçok yatırımın tamamlandığını ve başlayacağını kaydeden Vali Şıldak, ilçenin asayiş ve güvenliğini temin noktasında uyuşturucuyla ve organize suçlarla çok ciddi şekilde amansız bir mücadele verildiğini sözlerine ekledi. 

Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Şıldak Edremit' muhtarları dinledi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli