Vali Şıldak “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” programına katıldı
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Hayat Boyu Öğrenme” kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 2’ncisi yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Haziran 2022 - Perşembe 19:08
Güncelleme: 09 Haziran 2022 19:08
Vali Şıldak “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” programına katıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Hayat Boyu Öğrenme” kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 2’ncisi yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 
Hayat Boyu Öğrenme Haftası hayat boyu öğrenme alışkanlığı kazanımını desteklemesinin yanı sıra, öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefliyor. Aynı zamanda öğrenme fırsatları hakkında bilgilendirilmelerin yapıldığı haftada, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren etkinlikler vatandaşları öğrenmeye teşvik ediyor. 
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Halk Eğitim Merkezlerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların yer aldığı serginin açılışının da gerçekleştirildiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yıl boyunca farklı alanlarda açılan kurslara toplamda 99.719 kursiyerin katıldığı bilgisini verdi. 
Açılış programında konuşan Vali Şıldak, halk eğitim merkezlerinin özellikle kadınların yoğun bir şekilde katıldığı, sadece el işi değil pek çok alanda ve yenilikçi konularda okul çağı dışında eğitim alabildiği, bilgisini, görgüsünü, tecrübesini tazeleyebildiği, geliştirebildiği yerler olduğunu bildirdi.  
Program Altıeylül ve Karesi Halk Eğitim Merkezi Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi bölümü tarafından el emeği göz nuru 18 yöresel kıyafetin beğeniye sunulduğu defile ile devam etti. Bandırma Halk Eğitim Merkezinin hazırladığı halk oyunları gösterisi ise katılımcılardan büyük alkış aldı.  
Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 20 İlçenin halk eğitim merkezlerinin kursiyerleri ve öğreticileri tarafından yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 
Haber Merkezi

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım