Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Şıldak, Öğretmenler geleceğin mimarıdır

Vali Şıldak, Öğretmenler geleceğin mimarıdır

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerin gününü kutladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerin gününü kutladı. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin törenine de katılan protokol, emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgesi takdim etti. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Başkan Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz’ın da görev yaptığı Kayabey Şehit Ferruh Kulaoğlu Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenlerle sohbet eden protokol, sınıf ziyaretleri gerçekleştirip  öğrencileri dinlediler. 
Öğretmenlere karanfil dağıtan protokol ardından Salih Tozan Kültür ve Gösteri Merkezi’nde Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe katıldılar. Etkinlikte, göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ederken, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada “Öğretmenler, çocuklarımızın aileden sonraki eğitim-öğretim süreçlerinin en önemli aktörleridir. Öğrettikleriyle birlikte eğiten, yetiştiren ve terbiye edendir öğretmen. Öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran yegâne kişidir. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’’ sözüyle her sınıfın öğretmeni olmuştur.   Öğretmenlik sadece eğitim, öğretim sürecinde edinilen bilgileri öğrencilere aktarmak değil, bilginin yanında ahlak ve tecrübe ile çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. İlim ve bilgi üstünlüğünü kaybeden bir neslin, gelişmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkânsızdır. Milletimizin ufkunu aydınlatan, geleceğe ışık tutan öğretmenlerimiz yarınlarımızı hayata kazandıran ilim ve irfan kapısının anahtarlarıdır. Tüm bu yönleriyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, geleceğimizin mimarlarıdır” dedi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yaptığı konuşmada “Hepimizin hayatında önemli yeri olan sevgili öğretmenlerimiz, bizi hayata hazırlayan ve eğitim sürecinin bütün aşamalarında rehberimiz olan en güçlü dayanaklarımızdır. Onlar okul öncesi dönemde anasınıflarında bir annenin şefkatini, ilgisini, sıcaklığını minik yavrularımızla paylaşırken, ilkokul yıllarında okuma-yazma ile başlayan eğitim-öğretim yolculuğunun çocuklarımıza büyük özveriyle ilk örneklerini yaşatırlar. Her öğretmen kendi alanıyla ilgili nice emeklerle öğrencisini donatır, onu hayata hazırlar.
Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde bütün öğretmenlerimize sağlık içinde başarı dolu bir eğitim yılı diliyor, başta görevi esnasında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere ebediyete uğurlamış olduğumuz bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli