Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Şıldak, sürücüleri ve yolcuları uyardı

Vali Şıldak, sürücüleri ve yolcuları uyardı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda sürücülere ve yolculara trafik kurallarını hatırlattı.

Balıkesir’in en işlek noktaları arasında yer alan Tren Garı önündeki kavşakta "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz", "Yayalar Kırmızı Çizgimiz", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" sloganlarıyla trafik kurallarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, durdurulan araçlarda bulunan sürücü ve yolculara kurallara uymaları söylendi. Etkinliğe Vali Şıldak’ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutan J. Kd. Alb. Ali Yıldız ve ilgililer katıldı.  
06-12 Mayıs Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafik kurallarına uyulması yönünde toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen programda, sergilenen görsel ile trafik materyallerinin bulunduğu stantta sürücü ve yayalara yönelik eğitim ve bilgilendirme yapıldı.  
Karayolu Trafik Haftası’nın; trafikte uyulması gereken kuralların insanlara hatırlatılması, vatandaşlara farkındalık oluşturacak şekilde uyarılarda bulunulması anlamına geldiğini söyleyen Vali Şıldak, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Emniyet Müdürlüğümüzün ve Jandarma Komutanlığımızın hazırladığı programda trafik birimlerimizle trafikte seyir halinde bulunan vatandaşlarımıza bilgilendirmede bulunduk, uyarılarımızı yaptık. Tüm trafik kuralları insanların sağlıklı olarak trafikte seyretmeleri, herhangi bir yaralanmalı veya maddi hasarlı kaza olmadan trafikte akışın sağlanması için çok önemli kurallar. Bu kurallar uzun sürede gözlem yapılarak en doğrusunun oluşturulması suretiyle insanların hizmetine sunulmuştur. Bunlar tamamen benimseyip içselleştirmemiz gereken, hiçbir şekilde hatırlamaya bile gerek kalmadan insanlarımızın kendiliğinden uyması gereken kurallardır. Emniyet kemeri takma, kırmızı ışıkta geçmeme, hız ihlali yapmama, hatalı şerit değiştirmeme ve sürücülerin cep telefonu kullanmaması şeklindeki kurallar hayati önem taşıyor. Amaç ceza yazmak değil, amaç doğruyu öğretmek. Bu nedenle trafik birimlerimiz; emniyetimiz, jandarmamız bütün okullarımızda hafta boyunca bilgilendirme yapacaklar. Bugün aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Trafik Eğitim Parkında da güzel bir eğitim faaliyeti olacak. Hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek. Haftanın amacına uygun şekilde farkındalık oluşturmaya vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli