Vali Turhan Gönende incelemelerde bulundu
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gönene bağlı Kocapınar Köyünde küçükbaş hayvan üretimi gerçekleştiren Teras Holdinge bağlı Tezman Çiftçiliği ile yine aynı köyde faaliyet gösteren Azgar Çiftliklerinde incelemelerde bulundu.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Ocak 2014 - Pazartesi 00:00
Güncelleme: 20 Ocak 2014 00:00
Vali Turhan Gönende incelemelerde bulundu
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gönen`e bağlı Kocapınar Köyünde küçükbaş hayvan üretimi gerçekleştiren Teras Holdinge bağlı Tezman Çiftçiliği ile yine aynı köyde faaliyet gösteren Azgar Çiftliklerinde incelemelerde bulundu. 
Küçükbaş hayvan çiftliklerindeki incelemeleri sonrası köy ilkokulu ve kuran kursunu inceleyen Turhan, daha sonra Gönen Merkezde devam eden kamu yatırımlarının inşaatlarını inceledi. Son olarak Gönen Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Çok Amaçlı Salonunda İlçe Okul Müdürleri ve İlçe İdare Başkanları ile değerlendirme toplantısı düzenledi.
Kocapınar Köyünde faaliyet gösteren TERAS Holding`e bağlı Tezman Çiftliğini çok beğendiğini söyleyen Turhan, "Çok güzel ve planlı bir çiftlik. Kalkınmaya ve 2023 vizyonun da belirlenen hedeflere özel sektör eli ile ulaşacağız. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın şehirlere göçünün engellenmesi, insanlarımızın çalışarak suça karışmaması ve sosyal yardımlara ihtiyaç duymaması açısından yatırımlarınızı çok önemli buluyorum" dedi.
Çiftlikteki incelemeleri sonrası Kocapınar Köyü Kuran Kursu ve Köy Okuluna geçen Turhan, öğrencilere oyuncak ve kitap hediye etti.
Vali Turhan`ın onuruna Yıldız Otelde yemek verildi
Vali Turhan, Yıldız Termal Otel`de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile yemekte buluştu.
Toplantıda STK yöneticilerine seslenen Turhan, "Eskiden devlet anlayışında sadece yönetim faktörü hakimdi. Ancak günümüz idare anlayışında yönetimin yerini yönetişim aldı, yani yönetenle yönetilenin kararları beraber aldığı bir sistem hakim hale geldi. Sanayi yatırımlarını doğru planlayamaz isek tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında bir daralma yaşanabilir. Bu sadece bu alanlardaki daralmalar ile sınırlı kalmayıp ilerleyen dönemde yaşanamaz bir şehir haline gelme riski de ortaya çıkabilir. Yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları şehrimizin yaşanabilir olması yönünde hareket ederek sanayiyi doğru yerlere konuşlandırmamız gerekiyor." dedi.
Türkiye`de beyaz etin % 25`ini, kırmızı etin % 10`unu, süt üretiminin % 8-10`unu ve yumurtanın % 35`ini ilimizin gerçekleştirdiğini hatırlatan Turhan, ilimiz bu alanlardaki yatırımlara doymaya başladı. İlimizin iklim avantajlarını kullanarak artık tohumculuğa ve damızlık hayvan yetiştiriciliğine yönelmemiz gerekiyor. Bu noktada kamu olarak bizlerin desteği ve önemli ama özel sektörün bu alana yönelmesi gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
Turhan, devam eden inşaatları inceledi
Vali Turhan, STK Temsilcileri gerçekleşen yemekli toplantı sonrası inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 75 yataklı Gönen Devlet Hastanesi`ni, Gönen Adalet Sarayı inşaatı ile 18 derslikli Gönenli Mehmet Efendi İmam Hatip Orta Okulu inşaatını inceledi.
Vali Turhan`ın Gönen ziyareti, Gönen Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Çok Amaçlı Salonunda İlçe daire müdürleri ve okul müdürleri ile yaptığı değerlendirme toplantısı ile son buldu. 
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?