Vatandaş istedi, Balıkesir Büyükşehir yerine getirdi
Ayvalık-Cunda Köprüsü´ne duvar yerine ferforje korkuluk yapıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Şubat 2020 - Cumartesi 23:32
Güncelleme: 01 Şubat 2020 23:32
Vatandaş istedi, Balıkesir Büyükşehir yerine getirdi

Ayvalık-Cunda Köprüsü´ne duvar yerine ferforje korkuluk yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine Cunda Köprüsü´nde manzarayı engelleyen yan beton duvarları ferforje korkuluk ile değiştiriyor.
2017 yılında araç trafiğine açılan Cunda Köprüsü üzerinden geçen vatandaşların ´manzarayı görmek istiyoruz´ talepleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´ı harekete geçirdi. Belediye, vatandaşların isteği üzerine manzarayı engelleyen yan duvarları ferforje korkuluk ile değiştiriyor. Cunda köprüsünün yan taraflarındaki betonarme parapet üzerindeki taş kaplamalar itinalı şekilde sökülerek beton parapetlerin kesim işlemleri gerçekleştiriliyor.
Ayrıca Ayvalık merkezi ile Lale Adası geçişinde daha öncelerde denize yapılan dolgu ile araçların geçişi sağlandığı ancak yapılan tespitlerde Edremit Körfezi ile Ayvalık iç denizi arasında akıntının kesildiği, akıntının kesilmesi nedeniyle de körfezin kirlendiği gözlemlendi. Yıldız Teknik Üniversitesi ile yapılan proje kapsamında iç deniz ile Körfez arasındaki akıntının yeniden başlaması sağlandı. Böylelikle Ayvalık hem ilçeye yakışır bir ulaşım olanağına hem denizin temizlenerek eski doğallığına kavuşması sağlandı.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”