Yağmurlar zeytin üreticisini sevindirdi

Yağmurlar zeytin üreticisini sevindirdi

Yaklaşık 10 günden bu yana aralıklarla yağan yağmur zeytin üreticisini sevindirdi. Erdek ve çevresinde, yapılan zeytin sineği ilaçlamasının ardından düşen yağmurlar üreticiyi memnun etti.

Yaklaşık 10 günden bu yana aralıklarla yağan yağmur zeytin üreticisini sevindirdi.
Erdek ve çevresinde, yapılan zeytin sineği ilaçlamasının ardından düşen yağmurlar üreticiyi memnun etti.
Yağmur yağışlarıyla ilgili değerlendirme yapan zeytinci müstahsil, kurak geçen yaz aylarından sonra, zeytinin su beklediği günlerde, aniden yağan yağmurların zeytinde yağlanmayı ve kaliteyi arttırdığını söyledi.
Bu yıl, geçen yıla göre % 60-70 lere varan oranda ürün kaybının yaşanacağına dikkat çeken üreticiler, ağaçta kalan son ürünlerin buruşmaya başlamasıyla aniden başlayan yağışların zeytine can suyu verdiğini görüşünde birleşti.
Üreticiler yaptıkları açıklamada şöyle konuştu: "Yöremizde sıcak geçen yaz aylarının ardından bu günlerde düşen yağmur zeytine çok faydalı oldu. Yağmurla birlikte zeytinde taneler irileşecek ve yağ oranı artacaktır. Bu sene ürün rekoltesinde büyük azalma beklenmesine rağmen, hiç olmazsa ağaçta kalan ürünler yağan yağmurla kendine geldi. Yağmurlardan sonra muhtemelen 1 Kasım`da zeytin alımına başlayacağını düşündüğümüz Marmarabirlik Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifine bu yıl az ama iri daneli zeytin verilecek olup, başladığı gibi çok kısa bir sürede alım kampanyasının sona ereceğini düşündüğümüz, 2010/2011 zeytin kampanya döneminin tüm üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz."