Yağmurun vurduğu kırsal mahalleler onarılıyor
Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´nce yağmurlu fırtınanın vurduğu kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Mayıs 2021 - Salı 22:24
Güncelleme: 25 Mayıs 2021 22:24
Yağmurun vurduğu kırsal mahalleler onarılıyor

Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´nce yağmurlu fırtınanın vurduğu kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.
Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında kırsal mahallelerde büyük hasarlar meydana gelmiş 7-8 bin dönüm arazi sulara teslim olmuştu.
Türkiye Muhtarlar Derneği Bandırma Şube Başkanı Hüseyin Kocabıyık, yaşanan yağmurlu fırtınanın ardından Çakıl, Emre, Dedeoba, Yeni Yenice, Sahil Yenice, Erikli ve Yeni Ziraatli kırsal mahallelerinde yağışın getirdiği sel ile ekili alanda bulunan buğday, ayçiçeği, mısır, nohut gibi birçok ürünün kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
Mahallelerinde meydana gelen zararlar hakkında bilgi veren; Sahil Yenice Muhtarı Nuri Varlık sel nedeniyle su şebekesinin dağıldığını, köprülerin çöktüğünü, yolların kullanılamaz hale geldiğini belirtti.
Çakıl Mahallesi Muhtarı Emrah Parlak ise, sel felaketinin ardından dere yataklarının değiştiğini yaklaşık bin dönümlük ekili arazinin talan olduğuna dikkati çekti.
Yeni Ziraatlı Muhtarı Murat Özhan´da yaklaşık bin dönümlük arazilerinde ekili olan ayçiçeği, kavun, karpuz, domates gibi ürünlerin talan olduğunu söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Belediyesi´nin selden zarar gören mahallelerde çalışma başlattığı öğrenilirken Bandırma Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri de mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı.
Haber: Ahmet Pesen

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

2

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

3

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

4

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

5

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

6

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

7

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı