Yazar Eriş’e büyük ilgi
34. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleşen, Mahir Ünsal Eriş’in “Yazarın Bandırma’sı” isimli imza-söyleşisi ilgi gördü.
Bölge Haberleri
Yayın: 01 Haziran 2025 - Pazar 23:07
Güncelleme: 01 Haziran 2025 23:07
Yazar Eriş’e büyük ilgi

34. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleşen, Mahir Ünsal Eriş’in “Yazarın Bandırma’sı” isimli imza-söyleşisi ilgi gördü.

Çanakkale doğumlu olup, Bandırma’da ilkokulu Ahmet Obalı, ortaokulu Bandırma Ortaokulu ve liseyi Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde bitirdiğini belirten Eriş, nikâh salonunda, Mustafa Çevikdoğan’ın moderatörlüğündeki söyleşisinde önce Bandırma’daki yıllarına ait anılarını dile getirerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bandırma, özgür, rahat, güvenli, aydınlık ve cazibe merkezi bir kent. Bir Avrupa kenti gibi. Kentin kimyasında bu var. Hayalimdeki eski Bandırma’yı zihnimde güncelleyerek zaman zaman kitaplarıma da yansıtıyorum. Bandırma’da, özellikle manevi açıdan çok zengin bir çocukluk ve ilk gençlik yıllarım geçti. Tabii ki o eski Bandırma’yı özlüyorum. Bugün, sahilde hiçbir yerden hiçbir yere gidilemeyen köprüye şaşırıyorum. Eski Bandırma’daki anılarımla ilgili bir ömür boyu yazabileceğim anılarım ve izlenimlerim var. Bandırma, Gönen ve Erdek’te yaşadıklarımı anlatmaktan hiç sakınmadım. Edebiyat, bir yolculuk. Edebiyatı benim için bir oyun alanı gibi görüyorum.”

Balıkesir’in eski milletvekilleri Mehmet Tüm ve Av. Namık Havutça’nın yanı sıra Bandırma’nın kardeş belediyesi, Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan’ın da izlediği söyleşinin ardından Eriş ve Çevikdoğan’ın plaketlerini Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Yağan verdi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Yazar büyük
  • Pazar 30 ° / 15.7 ° false
  • Pazartesi 29 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 14.6 ° Güneşli
1

Marmara Adalar Belediyesi’nden Çocuklara Unutulmaz Sünnet Şöleni

2

MHP’li Yüksel sordu, Bakanlık cevap verdi: Balıkçılara ilave destek ödemesi yapılacaktır

3

Polat adaylıktan çekildi

4

Yeşil Çomlu Kavun Festivali 13 Eylül’de

5

Bandırma Su Kaynakları Emin Ellerde

6

Başkan Mirza: “Malta Parkı’nı karış karış yeniden yapıyoruz”

7

Belediye Meclisi toplandı