Yazar, işyerlerine zorla ilaçlama yapanlara tepki koydu
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün adını kullananlardan kimlik kartını göstermesini isteyin
Erdek Haber
Yayın: 20 Kasım 2013 - Çarşamba 12:00
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:00
Yazar, işyerlerine zorla ilaçlama  yapanlara tepki koydu
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yazar, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü`nün adını kullanmaya kalkanlara kesinlikle itibar etmeyin" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, çeşitli ilaçlama firmalarından gelen görevlilerin, esnafa zorla ilaçlama yaptığı yönünde şikayet aldıklarını belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğüne, bu konuda sayıları her geçen gün artan şikayet geldiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Yazar "Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü`ne, gıda işletme sahipleri tarafından yapılan şikayetlere göre, bazı ilaçlama şirketleri çalışanlarının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğünden geldiklerini iddia ederek işletme sahiplerine kendi firmalarına ilaçlama yaptırmalarını aksi takdirde para cezası ödemek zorunda kalacakları yönünde tehdit ettiklerini kaydetti.
Söz konusu firmaların ve çalışanlarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü ile ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını açıklayan Yazar, "İlçe müdürlüğümüzde gıda denetçisi olarak çalışan görevliler, teknik ve hijyen şartların yerine getirilmesi açısından gıda işletmecilerinden yılda en az 1 kez yetkili herhangi bir ilaçlama firmasından ilaçlama yaptırılmasını istemektedir. Ancak hangi ilaçlama firması olacağı hakkında kesinlikle bir öneri veya tercih sunmamaktadır.   
 Halkımızı ve gıda işletmecilerimizi uyarıyoruz. Lütfen müdürlüğümüze bağlı olarak çalıştıklarını söyleyen firmalara itibar etmeyiniz." dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`na bağlı olarak çalışan görevlilerin hepsinde, personel kimlik kartı bulunduğu bilgisi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Yazar "Müdürlüğümüzde görevli tüm personelimizin personel kimlik kartı bulunmaktadır. İşletme sahiplerimiz müdürlüğümüzden geldiklerini iddia eden kişi veya kişilere personel kimlik kartlarını göstermelerini talep ederlerse anlaşılacaktır ki, gıda işletmelerine gelen kişi veya kişilerin müdürlüğümüzle hiçbir bağlantısı yoktur." diyerek sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
1

Milletvekili Turhan Çömez Erdek'te konuştu: “Yazık bu ülkeye!”

2

Erdek’te tarım sayımı çağrısı

3

Erdek Öğretmenevi Yönetiminden İl Millî Eğitim Müdürü’ne Ziyaret

4

Ocaklar’ın altyapıda yaz çilesi bitiyor

5

Atatürk Mahallesi'nde baraka yangını

6

Erdek’te zeytinlik ve otluk alanda çıkan yangın söndürüldü

7

Polisin dikkati uyuşturucuya geçit vermedi!