Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek
Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulunda İçişleri Bakanı Muammer Gülerin kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Kasım 2013 - Cuma 00:00
Güncelleme: 08 Kasım 2013 00:00
Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek
Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulu`nda İçişleri Bakanı Muammer Güler`in kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar kuruldan onay aldı. 2014`ten itibaren dağıtımına başlanacak akıllı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti de belli oldu. Kartların 18 TL karşılığında verilmesi planlanıyor.
ŞİFRELİ ÇİP BULUNACAK
İçerisinde pek çok özelliği de barındıran akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek. Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB`ye kadar veri depolanabilecek.
DAĞITIMI 3 YIL SÜRECEK
Bakanlar Kurulu`ndan da onay alan akıllı kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtımı 3 yılı bulacak. Her yıl 25-30 milyon akıllı kimlik kartı dağıtılacak.
ARINÇ BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Vatandaşlarımız yeni kimlik belgeleriyle her türlü işlemi yapabileceklerdir. Seyahatlerde, e-devlette ve bürokrasi de kullanabilecekler. Usulsüzlük yolsuzluk ve maddi kayıpları azalacaktır. Bununla ilgili tüm işlemler yapıldı. Artık temin edilme ve vatandaşlarımıza sunulma noktasına gelindi" şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek