Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek
Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulunda İçişleri Bakanı Muammer Gülerin kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Kasım 2013 - Cuma 00:00
Güncelleme: 08 Kasım 2013 00:00
Yeni Kimlik Kartları İçin Kaç TL Ödenecek
Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulu`nda İçişleri Bakanı Muammer Güler`in kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar kuruldan onay aldı. 2014`ten itibaren dağıtımına başlanacak akıllı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti de belli oldu. Kartların 18 TL karşılığında verilmesi planlanıyor.
ŞİFRELİ ÇİP BULUNACAK
İçerisinde pek çok özelliği de barındıran akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek. Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB`ye kadar veri depolanabilecek.
DAĞITIMI 3 YIL SÜRECEK
Bakanlar Kurulu`ndan da onay alan akıllı kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtımı 3 yılı bulacak. Her yıl 25-30 milyon akıllı kimlik kartı dağıtılacak.
ARINÇ BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Vatandaşlarımız yeni kimlik belgeleriyle her türlü işlemi yapabileceklerdir. Seyahatlerde, e-devlette ve bürokrasi de kullanabilecekler. Usulsüzlük yolsuzluk ve maddi kayıpları azalacaktır. Bununla ilgili tüm işlemler yapıldı. Artık temin edilme ve vatandaşlarımıza sunulma noktasına gelindi" şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 15.6 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Karışık'tan Ramazan Ayı mesajı

2

BANDIRMA’DA ELEKTRİK DAĞITIM KUTUSU PATLADI, SOKAKTA PANİK YAŞANDI

3

2026 YILI ERDEK İMSAKİYESİ

4

Başkan Akın: “Ramazan’da 400 Bin Hemşehrimle Aynı Sofradayız”

5

ERDEK’TE RAMAZAN’IN BEREKETİ PAYLAŞILIYOR: İFTAR ÇADIRI KURULDU

6

Avukat Hasan Tozun İlkokulu’nda “Asiye Tozun Konferans Salonu” Açıldı

7

Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde toplantı