Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

“Yeşil Sol Parti” milletvekili adayı BGC’yi ziyaret etti

“Yeşil Sol Parti” milletvekili adayı BGC’yi ziyaret etti

Fikriye Yadırgı: “14 Mayıs’ta ülkemiz nefes alacak”

“Yeşil Sol Parti”, Balıkesir milletvekili adayı Fikriye Yadırgı, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Emek Partisi üyesi olup, “Emek ve Özgürlük İttifakı” kapsamında, “Yeşil Sol Parti”nin, Balıkesir yedinci sıra milletvekili adayı olarak seçime giren Yadırgı, 13 Aralık 1969’da İstanbul’da doğduğunu, ilkokul ve ortaokulu Edincik’te bitirdiğini, Parasız Kız Öğretmen Lisesi’nden mezun olduğunu belirtti.

Niğde, Çorum, İstanbul ve Balıkesir illerindeki liselerde matematik öğretmeni olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Yadırgı, “17 Nisan Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 83’üncü yıldönümünü kutlarken, “Köy Enstitüleri, kolektif okullardı ve kolektif eğitim-öğretim verirlerdi. Bu okullardan büyük değerler yetişti. Bilimsel, demokratik ve laik eğitim veren bu okulları arıyor ve özlüyoruz” dedi. 

Milletvekili adaylığını bireysel değil, toplumsal kaygılar ve millete hizmet ortaya çıktığını belirten Fikriye Yadırgı, şunları söyledi:

“Toplumuzun her kesimi büyük baskılar altında ve ekonomik sıkıntı içinde. Kadına yönelik baskı ve şiddet çok arttı. Bu iktidar döneminde, Cumhurbaşkanı tarafından, kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından, içinde bulunduğumuz seçim ortamında da kadını koruyan bir başka yasa olan 6284 sayılı yasanın, ‘Cumhur İttifakı’ olarak pazarlık masasına getirilmesinden üzüntü duyuyorum. Aynı zamanda halkların kardeşliği için de adayım. İnsanların ayrıştırılmasına karşıyım.”

Tek adam rejimine karşı olduklarını vurgulayan Yadırgı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Millet İttifakı” adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerine işaret ederek, “Parlamentoda ise ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ olarak en geniş şekilde temsil edilmeyi amaçlıyoruz. 14 Mayıs’ta ülkemiz nefes alacak” diye konuştu.

                                                           SERPİL BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı