Tarih: 05.10.2024 12:04

Yılmaz, Oda başkanlığındaki 2 yılını anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Ticaret Odası Başkanlığını 10 Ekim 2024’te Bahadır Çolak’a devredecek olan Âdem Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, toplantıda iki yıllık görev süresi içinde Odanın çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar ve girişimler hakkında videolu sunumla bilgiler verdi.

İL KONUSU

Bandırma’nın il olması konusunda girişimlerde bulunduklarını belirten Yılmaz, “İl konusu sürekli takip edilip, mücadeleyi gerektiriyor. Bu konuda Ankara’da mutlaka lobi çalışmaları gerekli. Bu çalışmalar 3 ayda, 6 ayda bir tekrarlanarak konu canlı tutulmalı” dedi.

4 COĞRAFİ İŞARET

Bandırma Ticaret Odası’nın girişimleri kapsamında, iki yıl içinde 4 ürünün “Coğrafi İşaret Tescili”nin gerçekleştiğine işaret eden Yılmaz, “Bu ürünler, Manyas Kazak Fasulyesi, Edincik Su Zeytini, Edincik Zeytinyağı ve Çakıl Kestanesi’dir” diye konuştu.

“SERBEST BÖLGE” FİZİBİLİTE RAPORU

Ticaret Odası olarak Bandırma’ya “Serbest Bölge” kazandırma amacıyla adım attıklarını da vurgulayan Yılmaz, şu bilgiyi verdi:

“Bandırma, il olmaya aday bir ilçe. Dolayısıyla mutlaka ‘Serbest Bölge’ye kavuşmalı. Bunun için Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile bir protokol imzaladık. Serbest Bölge’nin fizibilitesi ve hazırlanacak raporun ihalesi yapıldı. Şimdi bu raporu bekliyoruz. Serbest Bölge olarak Dutliman Mahallesi’nin ilerisindeki Hazine parsellerinin yer aldığı bölgeyi belirledik.”

7 YIL SONRA ÖDÜL TÖRENİ

7 yıl aranın ardından, Bandırma Ticaret Borsası ile birlikte ortaklaşa vergi ödül töreni düzenlediklerini, Erdek Ticaret Odası’nın da bu törende yanlarında olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

“7 yıl aradan sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bu törenimize katılmasını sağladık. Sayın başkanımızın, bazı programlarını iptal ederek törenimize katılması, Bandırma’ya verdiği değeri gösteriyor. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

KAPIDAĞ MASTER PLANI

Erdek Ticaret Odası ile birlikte Kapıdağ Turizm Master Planı” hazırlıklarını başlattıklarını belirten Yılmaz, buna paralel şekilde, “Kapıdağ’ın Erdek turizmine katkısı için turizm yol haritası” çalıştayı düzenlendiğine işaret etti.

KADINLARA DESTEK

Oda olarak kadınların iş yaşamına girmeleri için destek verdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Bu bağlamda, forklift operatörlüğü için açtığımız kursa katılan 14 kadın, belgelerini aldı. Yine ülke düzeyinde ilk kez, kadınlar için tır şoförü kursu açtık. Bu kursa büyük destek veren iş insanı Murat Ercili, kursta başarılı olan 4 kadınımızı şirketinde işe aldı” dedi.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, 400 saat sürecek olan “Kaynakçı Kadın” kursunu da başlatacaklarını, bu kursa 35 kadının katılacağını açıkladı.

BURSLAR

Bandırma meslek liselerinde okuyan 20 öğrenciye, geçen yıl aylık 500 lira, üniversitede eğitim-öğretim gören 65 öğrenciye ise 9 ay boyunca 1.750 lira burs verdiklerini belirten Yılmaz, bu burs ücretlerinin, bu yıl için güncelleneceğini bildirdi.

BANDIRMA TİCARET ODASI İLKOKULU

Osman Kocaman’ın başkanlığı döneminde yapılan Bandırma Ticaret Odası İlkokulu binasını restore ederek tamamen yenilediklerine dikkati çeken Yılmaz, “Bu yenileme çalışmaları için Odamızca 1 milyon 270 bin lira işçilik harcaması yaptık. Ayrıca yenileme çalışmalarına hayırsever vatandaşlarımızın da büyük katkıları oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Eğitim-öğretimin önemine yürekten inanan bir kişi olarak en büyük hazzım, bu okulumuzu yenilememizdir” dedi.

1999 yılında yapılan mevcut Ticaret Odası hizmet binasının bazı bölümlerinin de yeniden düzenlendiğini belirten Yılmaz, “Şimdi sırada, personelimizin çalıştığı kat var. Bu katın da revizyonu yapılacak” diye konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI

Bandırma Ticaret Odası’na yeni hizmet binası kazandırmak için gerçekleştirdikleri girişimlere önceki belediye başkanı Tolga Tosun’un da destek vermesine karşın sonuç alamadıklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu konudaki girişimlerin sürmesi gerekir” dedi.

ODA YÖNETİMİ İÇİN GERGİNLİK YARATILMAMALI

Yılmaz, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başkanlık konusunda dönüşümlü bir uygulama gerçekleştirdiklerini, iki yıllık görev süresinin ardından başkanlığı devredeceği Bahadır Çolak’ın da başarılı olacağına inandığını belirten Yılmaz, “Bizden sonra bu uygulamayı Erdek Ticaret Odası da yaptı” diye konuştu.

Yıllardan beri Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde büyük gerginlikler, hatta kavgalar yaşanmasının yanlışlığına değinen Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

“Bandırma Ticaret Odası Başkanı ve Meclisine seçilen kişilerin, her çeşit kişisel çıkarlardan uzak olmaları gerekir. Bu kişiler, sadece Bandırma için dertlenmeli, kentin sorunlarının çözümüne nasıl katkıda bulunabileceklerine odaklanmalıdır. Bandırma’nın gelişimine nasıl daha fazla katkı sağlayacaklarını düşünmelidir.

Oda organ seçimlerinde yaşanan çekişmeler ve gerginliklere son verilmelidir. Benim düşünceme göre, Odadaki başkanlık ve meclis seçimleri iki yıllık süreyi kapsamalıdır.”

Yılmaz, Oda başkanlığı görevini Bahadır Çolak’a 10 Ekim’de devrettikten sonra yönetim kurulundaki görevini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —