YSK, erken seçim için düğmeye bastı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin 1 Kasım´da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu. Hükümet kurulması için Anayasa´daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi
Bölge Haberleri
Yayın: 22 Ağustos 2015 - Cumartesi 14:59
Güncelleme: 22 Ağustos 2015 14:59
YSK, erken seçim için düğmeye bastı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimin 1 Kasım´da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilerin görüşüne sundu.
Hükümet kurulması için Anayasa´daki 45 günlük sürenin dolmasına sayılı günler kalması ve seçimin yenilenmesi ihtimalinin güçlenmesi üzerine YSK, çalışmalarını hızlandırdı.
Bu kapsamda, Milletvekili Seçimi Kanunu´ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren kurul, seçimin yenilenmesi kararı alınması halinde, hazırlıkların 60 günde tamamlanacağı bir taslak takvim oluşturdu.
Milletvekili genel seçiminin 1 Kasım´da yapılmasının planlandığı takvimde seçmen listelerine itirazlar, adaylık başvuru süreci gibi bazı konulardaki süreler kısaltıldı.
Taslak, YSK´daki 4 siyasi parti temsilcisinin görüşüne sunuldu. Temsilcilerin taslak üzerinde parti yetkilileriyle yapacağı çalışmanın ardından, varsa öneri ve görüşleri YSK´ya bildirilecek.
YSK, görüşler doğrultusunda taslağa son şeklini vererek kesin seçim tarihini belirleyecek.
Haber Merkezi

  • Pazartesi 9.8 ° / 2.3 ° false
  • Salı 15.2 ° / 1.3 ° false
  • Çarşamba 12 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

GÖNEN’DE İŞYERİ YANGINI KORKUTTU

2

Balıkesir derbisinde 3 puan Etispor’un

3

ERDEKSPOR DEPLASMANDAN 1 PUANLA DÖNDÜ

4

ERDEK’Lİ GENÇ GÜREŞÇİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA

5

BALIKESİR’DE NARKOTİK OPERASYONU: KİLOLARCA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ, 3 TUTUKLAMA

6

Daskyleion kazılarına büyük onur

7

MARMARA DENİZİ DENİZKESTANESİ AVCILIĞINA AÇILDI!