Yükselen akaryakıt fiyatları toplu taşımayı da etkiledi
Petrolde yaşanan istikrarsızlık, özel araçlardan sonra toplu taşımayı da vurdu.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Mart 2022 - Salı 23:36
Güncelleme: 08 Mart 2022 23:36
Yükselen akaryakıt fiyatları toplu taşımayı da etkiledi

Petrolde yaşanan istikrarsızlık, özel araçlardan sonra toplu taşımayı da vurdu. 
Özel araç sahibi birçok kimse kapısının önünde kontağını açmadığı otomobili yerine toplu taşımayı kullanırken, toplu taşımada bir döneme damgasını vuran “Bonuslu” ulaşıma nokta koyarak 65 yaş üzeri vatandaşların ücretini Büyükşehir Belediyesi’nin karşılamasını istiyor. 
Günlük ortalama 4 bin 65 yaş üzeri vatandaşın seyahat ettiği Bandırma’da kuruma yapılan katkı aylık sadece 1.000 TL. Ulaşım A.Ş. Başkanı Bülent Bican, gelinen noktada önce pandemi, ardından 65 yaş üzeri ücretsiz seyahat ve son olarak akaryakıta gelen zam ulaşım noktasında kurumu olumsuz etkilediğini vurgulayarak “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bandırma’da da ulaşım hizmeti sağlayan halk otobüslerimiz bitme noktasına gelmiştir. Sağlıklı ulaşım noktasında talebimiz olan Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı, mevcut 65 yaş üzeri ücretsiz uygulamasının devam ederek, bilet biniş ücretlerine zam yapılmasını ön görüyor. Bugün Bandırma Ulaşım hizmetleri normal 4,5 TL, Öğrenci 3 TL ve kartsız peşin para ile seyahat 5 TL. Bu ücretler vatandaş için zaten yüksek geliyor, birde zam yapılması daha çok tepkiye neden olacak, o nedenle bizim talebimiz 65 yaş üzeri ücretsiz seyahatler için tanınan aylık 1.000 liralık ödeme, doğrudan bilet ücreti olarak bize verilsin, Gazi, Şehit aileleri ve Engelliler yine ücretsiz kontenjan olarak devam etsin.” dedi. 
97 araç ile 16 hatta ulaşım hizmeti veren Bandırma Ulaşım A.Ş. 22 hat üzerinde olan planlamanın 16 hatta düşürülmesi yanı sıra hafta sonunda 16 Numaralı Vergi Dairesi hattı ile 9 Numaralı Livatya hatlarının yürürlükten kaldırıldığı açıklandı. 
Haber Merkezi

  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
  • Pazar 18.5 ° / 11.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Elektrikli bisikletten düşen kadın yaralandı

2

Başkan Akın, Erdek heyetinin taleplerini dinledi

3

Erdek’te Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Çift Aşamalı TYMM Eğitimi

4

Erdek Limanı’nda sürpriz konuk: Pelikan vatandaşların arasında

5

Bandırma’da sahipsiz hayvanların sahibi var!

6

Genç ressamlar sergi açtı

7

Gönen Kitap Günleri’nin programı belli oldu