Yunanistan´a gitmek isterken Bandırma´da yakalandılar
Bandırma kent girişinde yol kontrolü yapan Bandırma emniyet güçleri, yasa dışı yollarla Yunanistan´a kaçmak için Çanakkale yönüne giden 4 ve 6 yaşlarında iki çocuk, sekiz kadın ve 38 erkek olmak üzere toplam 48 göçmeni yol uygulaması sırasında yakaladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Mart 2017 - Perşembe 14:29
Güncelleme: 16 Mart 2017 14:29
Yunanistan´a gitmek isterken Bandırma´da yakalandılar

Bandırma kent girişinde yol kontrolü yapan Bandırma emniyet güçleri, yasa dışı yollarla Yunanistan´a kaçmak için Çanakkale yönüne giden 4 ve 6 yaşlarında iki çocuk, sekiz kadın ve 38 erkek olmak üzere toplam 48 göçmeni yol uygulaması sırasında yakaladı.
Afganistan, Suriye, Irak, Gine, Fas, Kamerun ve Elitre uyruklu göçmenlerin, kişi başına 3 bin ila 5 bin Avro verip Çanakkale üzerinden Yunanistan´a deniz yoluyla kaçmak istedikleri belirlendi.
Göçmenler, Bandırma Emniyet Müdürlüğü´nde gözlem altına alınarak kimlik kontrolünden geçirildi. Yiyecek ve içecek gibi her çeşit ihtiyaçları karşılanan göçmenler, İl Göç İdaresi´nin talimatıyla serbest kaldı. Mülteci durumunda olan Suriyeliler serbest bırakılırken, diğer uyruklu ve ülkeye yasadışı yollardan giren kişilere, Türkiye´yi 15 gün içinde terk etmeleri için tebligat yapılarak bırakıldı. Organizatör oldukları belirlenen dört kişi ve bir otobüs şoförü gözaltına alındı. ?İnsan ticareti ? yapmak suçundan mahkemeye çıkarılan beş kişiden, üç organizatör ve otobüs şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İnsan kaçakçılığında kullanılan bir otobüs ve öncü araç olarak kullanılan otomobil bağlandı.

Haber: Önder Balıkçı

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik