?Zeytin Toplayan Köylüler? heykeline maske giydirildi
Bandırma İlçesi kırsal Edincik Mahallesi Çarşı Cami Meydanı´nda bulunan? Zeytin Toplayan Köylüler? heykeline korona virüs salgınına dikkat çekmek için maske giydirildi.
Erdek Haber
Yayın: 09 Haziran 2020 - Salı 18:17
Güncelleme: 09 Haziran 2020 18:17
?Zeytin Toplayan Köylüler? heykeline maske giydirildi

Bandırma İlçesi kırsal Edincik Mahallesi Çarşı Cami Meydanı´nda bulunan? Zeytin Toplayan Köylüler? heykeline korona virüs salgınına dikkat çekmek için maske giydirildi.
Zeytinin merkezi Edincik´i simgeleyen heykel, zeytin döken adam ve zeytin toplayan kadından oluşuyor. Bandırma Belediyesi eski Başkanı Dursun Mirza döneminde yapılan ve o yıldan beri büyük ilgi çeken heykelde, meraklılar fotoğraf çekiliyor.
Şimdi ise; heykeldeki zeytin döken adam ile zeytin toplayan kadın heykelini maskeli görenler bir an şaşırdıktan sonra ?maske? hatırasına ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeden edemiyorlar.
Maskelerin korona virüs salgınına dikkat çekmek üzere takıldığını belirten mahalle sakinleri, ancak zeytin toplayan kadın heykelinin bir elinin kırık olduğu, muhtemelen bir Vandal tarafından kırılmış olan kırık elin tamir edilmesini istedi.
Haber: Erdem Özcan

  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

2

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

3

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu

4

Mamun Bahçeleri Yokuşunda Kaza: 2 Motorcu Yaralandı

5

Şubat’ta Bahar Havası: Erdek’te Sahiller Doldu

6

Türkiye’de ilk olacak "Lisanslı Zeytinyağı Depoculuğu" için imzalar atıldı

7

Bandırmaspor - Serik Spor: 0-3