Zeytin ve zeytinyağı sofrada hastalık uzakta
Edremit Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Hasan Güçlü Sakallı, zeytin ve zeytinyağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyerek sağlık için Edremit zeytini tüketmenin tam zamanı olduğu dile getirdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Nisan 2020 - Çarşamba 06:15
Güncelleme: 08 Nisan 2020 06:15
Zeytin ve zeytinyağı sofrada hastalık uzakta

Edremit Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarım Komisyonu Başkanı Hasan Güçlü Sakallı, zeytin ve zeytinyağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyerek sağlık için Edremit zeytini tüketmenin tam zamanı olduğu dile getirdi.
Uzmanlar, küresel bir salgın olarak tüm dünyayı etkileyen korona virüsten korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekerken, Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Güçlü Sakallı, bağışıklık için zeytin ve zeytinyağının önemine dikkat çekti.
Zeytin ve zeytinyağı tüketiminin bağışıklık sisteminin güçlendirdiğini ifade eden Sakallı, Coğrafi işaretli Edremit zeytininin sağlıklı ve dengeli beslenmede, bu süreçte direnç kazanmada çok faydalı olacağını öne sürdü.
Sakallı, ?Antioksidan kapasiteleri yüksek yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu yiyeceklerin ana özelliği, vücudu yenileyici ve onarıcı güce sahip olmalarıdır. Zeytinyağı, balık ve fındık gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında gelir. Edremit bölgesi zeytin ve zeytinyağları sağlıklı bir bağışıklık için eşsiz öneme sahip. Vatandaşlarımız bu süreçte daha fazla zeytin tüketmeli. Gelinen noktada bölgenin kuşaktan kuşağa geçen, coğrafi tescili bulunan, eşsiz bir aromaya sahip, muhteşem bir coğrafi iklimde yetişen zeytinler ve sıkılan zeytinyağlarını evden çıkmadan, bölgemizdeki firmalardan kargo yoluyla temin etmek de mümkün. Zeytin ve zeytinyağınız sofranızdaysa, hastalık uzağınızdadır.? dedi.
Haber Merkezi

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

2

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

3

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

4

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

5

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

6

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı

7

Akın’dan Amatör balıkçılara müjde: