Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Zeytin sineği zararlısı Uğur'un gündeminde

Zeytin sineği zararlısı Uğur

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, zeytin sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, zeytin sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye binasında yapılan ve sektörün sorunlarının ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Uğur, temsilcilerle görüş alışverişinde bulundu.
Zeytine zararlı maddelerle mücadelenin görüşüldüğü toplantıya Başkan Uğur'un yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Ekrem Özşen, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ülkemizde, tarım ve hayvancılığın başkenti olarak kabul edilen Balıkesir'de, yörenin temel geçim kaynağı sayılan zeytin tarımının, zaman zaman başta zeytin sineği olmak üzere çeşitli zararlılar ve hastalıklarla karşı karşıya kaldığını ve bunun da verim düşüklüğü ve ekonomik kayıplara sebep olduğunu söyledi.
Bu kayıpları önlemek amacıyla ilimizde çeşitli bilgilendirme toplantıları yapıldığını da hatırlatan Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen bu istişare toplantısının bu bakımdan büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Uğur'dan sonra söz alan diğer katılımcılar da sektörün sorunlarına temas ederek, çeşitli görüşler dile getirdiler.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli