Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytin üreticilerinden trafik denetimlerine tepki!

Zeytin üreticilerinden trafik denetimlerine tepki!

Erdek Emniyet Müdürlüğü ile Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin bahçe yollarında gerçekleştirdiği trafik denetimleri tepki çekiyor.

Erdek Emniyet Müdürlüğü ile Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin bahçe yollarında gerçekleştirdiği trafik denetimleri tepki çekiyor. 

Denetimlerin özellikle zeytin hasat döneminde olması nedeniyle zeytincilik ile uğraşan çiftçilere yazılan cezalar ve trafikten men edilen araçlar çiftçinin canını yakıyor. 

Tepkilerini dile getirmek adına gazetemize mesaj gönderen çok sayıda zeytin üreticisi, zeytin hasat döneminde yetkilileri daha duyarlı davranmaya davet etti. 

Çiftçilerin birçok zorlukla mücadele ettiği bir dönemde araçlarının trafikten men edilmesinin ve cezalar yazılmasının yanlış olduğunu dile getiren üreticiler, kendilerine destek olunmasını istediler. 

Zeytin hırsızlığına karşı başlatılan bu uygulamanın, bahçeden dönen traktör, motosiklet ve diğer araçların eksik evrak gerekçesiyle ağır cezalara dönüştüğünden yakınan çiftçiler, zeytin hırsızlığının önüne geçilmesi için denetim amacıyla trafik ekiplerince durdurulan sürücülerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesinin sorgulanmasının yeterli olacağını ifade ettiler. 

Yazılan cezaların hükümetin verdiği destekleri gölgelediğini kaydeden çiftçiler, bu aylarda mazot, işçi yevmiyesi gibi giderlerinin arttığını belirterek, paranın en çok lazım olduğu dönemde bulunduklarını, hasat zamanında zeytinden aldıkları paranın cezalara gitmemesi için yetkililerin biraz daha duyarlı davranmalarını istediler. Haber: Tuncay Ertan 



Nejat kahraman
30.10.2022 18:42:10
Görevlerini yapıyorlar o zaman eksiklikler giderilsin.boyle demek bile görevini yapan polisin görevini yapmasin demek. Görevini yerine.getiren polislerimizi tebrik ediyorum..

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli