Zeytinde yılın ilk hasadı yapıldı
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadına katıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Eylül 2022 - Perşembe 17:13
Güncelleme: 29 Eylül 2022 17:13
Zeytinde yılın ilk hasadı yapıldı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadına katıldı. 
Kalitesi tescilli zeytinin ilk hasadında üreticinin heyecanına ortak olan Vali Şıldak beraberinde AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve İl Tarım Müdürü Erkan Alkan ile birlikte zeytincilik sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Ayvalık Köklü Zeytincilik İşletmesi’ni ziyaret etti. 
Ziyarette yılın ilk erken hasat zeytininin zeytinyağına olan yolculuğuna tanıklık edildi. İlk sıkım zeytinyağının damak çatlatan lezzetine doyum olmamakla birlikte, altın değerinde olduğunu söyleyen Vali Şıldak, sağlığa olan faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade etti. 
Vali Şıldak ve beraberindekiler zeytinlerin hazneye konulmasından makine sistemlerinden geçip yağ olması arasında yapılan işlemlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldılar. Vali Şıldak, zeytin ve zeytinyağı üretiminde bereketli ve hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu. 
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Zeytinde yılın hasadı yapıldı
  • Perşembe 12.4 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 13.4 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.2 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Sahil bandında riskli ağaçlar Kaldırıldı, yeni fidanlar dikildi

2

BANDIRMA’DA KAMYON ÇINAR AĞACINI DEVİRDİ

3

Erdek’te yangın paniği

4

Çömez’in annesi, son yolculuğuna uğurlandı

5

BASKİ Susurluk’ta yeni yerleşim bölgesini suya kavuşturdu

6

BANDIRMA’DA YARIYIL TATİLİ ATÖLYELERLE RENKLENDİ

7

Erdek’e yakın markajdan bir bakış