Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytinliada’nın ören yeri projesi hazırlanıyor

Zeytinliada’nın ören yeri projesi hazırlanıyor

Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek Zeytinliada’nın ören yeri olarak kullanılması konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiğini açıkladı.

Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin proje desteği verdiğini belirten Karışık, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Zeytinliada’nın ören yeri olarak kullanım hakkını belediyemize verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile proje desteği için protokol imzaladık. Proje tamamlandıktan sonra Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayını alıp, Erdek Belediyesi olarak adada ören yeri konusunda yapılaşmaları gerçekleştireceğiz. Zeytinliada’nın, ören yeri olarak kullanılması bu turizm sezonuna yetişmez. Ancak gelecek yıl, bu çalışmanın tamamlanarak, adanın ören yeri olarak açılacağını düşünüyorum.”
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİNDEN MEMNUNUM
Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 7 yıldan beri Erdek’e hiçbir hizmet getirmedikten sonra son 2 yıldır Erdek’e destek verdiğini belirtti. Büyükşehir’in bu desteğinden memnun olduğunu belirten Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi ile iyi diyalog içindeyiz. Buna bağlı olarak da destek alıyoruz. Kimseyle kavga etmeden, sadece Erdek’i düşünerek hareket ediyoruz. Edincik’e asfalt plenti kuran Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama çalışmalarımıza da destek veriyor.”
Haber:  ÖNDER BALIKÇI
 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli